c/o Galleri

Via Illustratörcentrums digitala galleri bjuder vi kontinuerligt in olika uppdragsgivare för att botanisera bland våra medlemmars portfolios och välja ut alster utifrån olika aktuella teman med utgångspunkt från sitt eget område eller det som inspirerar! Gästredaktör för galleriet byts ut varje månad.

c/o Johan OlssonVisa galleriet →

Art Director för Situation Sthlm.

”I Situation Sthlm är fotografiet mer ofta i fokus än illustrationen. Men när artiklarna dyker upp som inte lämpar sig eller blir otydliga och för genreartade med fotot så börjar arbetet med att hitta en illustratör med ett uttryck som kan tänka sig passa artikelidén. Jag försöker alltid ha en väldigt öppen dialog med illustratören som får rätt fria tyglar idémässigt utifrån den färdigskrivna (oftast) artikeln. Jag har således tagit avstamp i mitt arbete med Situation Sthlm när jag valt ut illustratörerna. Lägg där till en fäbless för den illustrerade typografin så har ni urvalet!”

Val av kreatörer: Marika De VahlEmma VirkeKristian IngersEmelie GårdelerMax Green EkelinAnnefrid SjömanMia FernauCarina Sundberg.

Foto: Anneli Hildonen

c/o Johannes KlenellVisa galleriet →

Förläggare på Galago.

”Jag har tillbringat nästan hela mitt liv med illustrationer, som barn älskade jag serier som berättarform och rollspelens fantasieggande bilder. När jag blev äldre fann jag Galago där jag arbetar idag. Där är mitt jobb att välja bilder, det är en oerhörd lyx. Att få gräva ned sig i Illustratörscentrums portfolios är närmast en belöning på det viset. En resa från tonårens Pytontidningar, till konsertaffischen till reklamvärlden till ren information. Överallt påminns jag om hur överlägsen den tecknade bilden är.”

Val av kreatörer: Carolina Grönholm, Jojo Falk, Martin Ander, Maria Fröhlich, Moa Hoff, Alf Woxnerud, Nils-Petter Ekwall, Åsa Klingberg.

Bild: Johannes Klenell