Annie Huldén

Annie Huldén
Kontakt

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Annie Huldén. Jag har frilansat som produktdesinger och illustratör sedan 1998 ochc jag bor och verkar i Göteborg. Jag arbetar med väldigt olika typer av uttrycksformer, material och uppdrag. Min huvudsakliga målgrupp har hittills varit barn, men nu har jag i allt större utsträckning också börjat rita för den fullvuxna människan.

Vad jobbar du med just nu?

På mitt ritbord ligger nu ett barnboksmanus av samme författare som jag debuterade med för 15 år sedan. I min arbetslokal har jag också min lilla keramikverkstad och idag sitter jag här och svettas eftersom jag gör den sista bränningen inför en utställning jag ska vara med på till helgen. till helgen pågår för fullt full av kaffekoppar,I datorn gör jag korrigeringar på leverantörsunderlag till mjukdjur som jag gör för Barnens Ikea.

Berätta lite om din bakgrund. Har du gått någon utbildning eller är du självlärd?

Jag har utbildat mig på Hdk. Linjen för Produktdesign och innan dess, en tvåårig konstutbildning på Munka Ljungby Folkhögskola.

Boka mig för kurser

Arbetar med kulturpedagogiska projekt för barn och unga sedan 2008, bl.a. på skolor, förskolor och bibliotek, tillsammans med kollegan Pia Johansson. Vi berättar om vårt jobb –att rita och hur en illustration hamnar i en bok samt skapar med barn i olika åldrar. Ett par exempel på workshops vi erbjuder är: Bokstavsverksta´–en lek med bokstäver, namn och initialer eller Kompisfigurer–vi är alla både lika och olika.

I samråd med pedagoger kan vi även utforma skapande projekt efter önskemål.

Skapande skola
Workshop
Kontakt

Kontakta Annie

0730731502

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.