Catarina Batista

Catarina Batista
Kontakt
Namn: Catarina Batista
Ort: Lund

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?Jag heter Catarina Batista och jag är serietecknare, illustratör och mangalärare. Jag har illustrerat bilder, serier och omslag för olika tidningar, designat diplom och logotyper samt publicerat mina egna serier i samarbete med mina kollegor i Nosebleed Studio. (http://nosebleed-studio.com/)
Innehar F-skattsedel och kan fakturera.
Berätta lite om din bakgrund. Har du gått någon utbildning eller är du självlärd?Jag är mestadels självlärd vilket gör att jag kan anpassa min stil till många olika smaker. Min specialitet är manga.
2009-2010 gick jag på Serieskolan i Malmö första och andra året. Något år efter att ha avslutat min utbildning på Serieskolan gick jag ett år på Högskolan Kristianstad med inriktning web- och grafisk design.
Hur ser ditt drömuppdrag ut?Jag vill verkligen teckna för barn och unga, gärna med en lärande underton. Jag gillar kunder som på något sånär kan beskriva vad de är ute efter men det kan också vara roligt och befriande med kunder som ger en fria tyglar.
Jag hade älskat att illustrera en barnbok, -serie eller bilder till ett magasin.

Kontakta Catarina

0768-792699

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.