Helena Willis

Helena Willis
Kontakt
Namn: Helena Willis
Ort: Stockholm

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Helena Willis och jag tecknar och skriver barnböcker. Jag gör också bilder till kringprodukter för barn som spel, datorspel, pysselböcker och utställningar. Det jag är mest känd för är LasseMajas Detektivbyrå, skriven av Martin Widmark. Men jag har jobbat med ett flertal andra författare och förlag.

Vad jobbar du med just nu?

Just nu jobbar jag med den nya LasseMaja-boken som heter "Modemysteriet" och kommer ut hösten 2016. Tecknar också en LasseMaja Sommarlovsbok. Har just gjort ett par bilder till Barnkammarboken och tecknade "Björnen sover" och "Var är min lilla katt?" Och lite annat diverse.

Har du fått några fina priser och utmärkelser?

Jag fick Kolla-silver 2006 för min första helt egna bilderbok "Olga kastar lasso". Sedan har jag fått Spårhunden tillsammans med Martin Widmark för "Tidningsmysteriet". Och så har vi fått Bokjuryn flera gånger för LasseMajas Detektivbyrå, senast i april 2015 för Brandkårsmysteriet. Och Bokjuryn andra plats för "Vi går till Lördag" som jag gjort ihop med Caroline Bruce.

Kontakta Helena

070-714 97 15

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.