Henrik Lidbjörk

Henrik Lidbjörk
Kontakt
Namn: Henrik Lidbjörk
Ort: Uppsala

Jag är verksam i Uppsala som frilansande illustratör. Jag har en journalistutbildning i grunden och jobbar även som redigerare och reporter.

Jag ritar främst digitalt, men även för hand, och har illustrerat mycket för Upsala Nya Tidning. Har även gjort barnboken Titta Titta tillsammans med folkkäre artisten Owe Thörnqvist (ja, han som gjort Varmkorv boogie och Rumba i Engelska parken). Jag ritar ofta detaljrika miljöer, lite i stil med Jan Lööf och Sven Nordqvist, och gillar att rita allt från små röda stugor till dystopiska framtidsmiljöer, gärna med gamla prylar, tekniska apparater, och massor av figurer som rör sig i periferin.

Använder The Gimp, Photoshop, Illustrator, Inkscape, Scribus, Indesign. Sysslar också en hel del med datorer och IT – webb, programmering, sociala medier, etc.

Kontakta Henrik

0701726609

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.