Ingrid Arnell

Ingrid Arnell
Kontakt
Namn: Ingrid Arnell
Ort: årsta

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?Jag heter Ingrid Arnell och jobbar frilans som illustratör, konstnärinna och grafisk formgivare.

Som illustratör inspireras jag just nu mycket av illustrationer för barn. Jag har tidigare gjort uppdrag för tidningstryck och mode, i första hand illustrationer och mönster för T-shirttryck. I bokförlagsbranchen har jag erfarenhet som designer efter frilans jobb och fast tjänst på Phaidon Press och Pan Macmillan i London.

Idag sitter jag tillsammans med kreatörerna i ‘My Deer Studio’ på Kungsholmen och jobbar frilans på varierande projekt inom design och illustration.

Har du några hemliga talanger?Jag är duktig på hantverk som att sy, virka och arbeta med papper. Till en utställning i Berlin 2004, arrangerat av tidningen Shift!, bidrog jag med 32 st virkade grytlappar av pappersremsor. Ett av mina examensprojekt på University of the Arts London (2005) var pop-up boken ‘The BobCats’. Boken gav mig jobb som ‘dummy-book maker’ hos Cambell books, London (2007-2008) och frilans uppdrag till att tillverka bokomslag och ‘kapiteluppslag’ till boken Sculpture Today, Phaidon Press, som vann flera priser för sin design av ‘Paper alphabet’.
Hur ser ditt drömuppdrag ut?Min dröm är att få mina illustrationer publiserade i bilderböcker för barn. En dag vill jag kunna gå in i min lokala bokaffär och beundra mina egna barnböcker som står i framkant på bokhyllorna.

Kontakta Ingrid

+46 (o) 723 022 262

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.