Jalmar Staaf

Jalmar Staaf
Kontakt
Namn: Jalmar Staaf
Ort: Stockholm

Vad heter du och hur skulle du beskriva vad du gör?

Jag heter Jalmar Staaf och jobbar med illustration, grafisk design, storytelling och animation. Är utbildad på Konstfack (MFA och BFA i Grafisk Design) och HDK (Bilderböcker för barn, Bild & berättande). Jag jobbar särskilt med uttryck och rörlighet. Med snabba skisser fångar jag en rörelse eller ett tillstånd, och sedan bearbetar jag bilden vidare, digitalt eller analogt. Bilderna kan jag anpassa för kommersiella, redaktionella och litterära sammanhang.

 

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

Jag gillar att jobba med snabba, rörliga skisser i blyerts, krita och tusch. Och särskilt känslan av att ha fångat det man söker på pappret framför sig. Och så gillar jag när idén till en bildlösning ploppar upp i huvudet när jag minst anar det, till exempel när jag är ute och promenerar eller springer.

 

I ditt yrkesutövande, hur har du själv utvecklats, tycker du?

Jag har blivit mer intresserad av olika typer av bilder, konst och illustration, och det har gjort att jag breddat mig och håller dörrarna öppna för nya idéer och uttryck. Dödat gamla darlings och jobbar mer undersökande och utforskande.

Kontakta Jalmar

Fanns inget telefonnummer...

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.