Jenny Lucander

Jenny Lucander
Kontakt
Namn: Jenny Lucander
Ort: Helsingfors, finland

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?Jag heter Jenny Lucander. Jobbar med förlag, tidningar och reklambyråer. Oftast kombinerar jag tecknad linje med akvarell/gouach och collage i datorn. Min specialitet är den känsliga linjen, och förmångan att fånga former och rörelser och teckna dem så att trots att de inte är fotografiskt realistiska ser autentiska ut.
Vad jobbar du med just nu?En barnbok har precis kommit från tryckeriet. ”Flickan som blev varg”, text Sofia Hedman på Vombat förlag. Nu jobbar jag med nästa bilderbok, ”Dröm om drakar”, text Sanna Tahvanainen för Schildts&Söderströms förlag i Finland.
Berätta lite om din bakgrund. Har du gått någon utbildning eller är du självlärd?Jag är utbildad socialpsykolog, men har också studerat ”Bilderböcker för barn” och ”Bild och berättande” under åren 2010-2014 på HDK, Göteborgs Universitet.

Kontakta Jenny

+358505900855

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.