Jenny von Döbeln

Jenny  von Döbeln
Kontakt
Namn: Jenny von Döbeln
Ort: Stockholm

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Mitt namn är Jenny von Döbeln, jag frilansar som illustratör och grafisk formgivare och arbetar även med det egna varumärket Mini Empire. Efter 5 år i Barcelona där jag bla studerade grafisk design och arbetade på en illustratörstudio så flyttade jag tillbaka till Sverige hösten 2007. I två år arbetade jag som Art director på Reklambyrån Röjning i Stockholm där jag främst arbetade med Life, gooh och Riksteatern. Efter att ha samlat på mig mycket erfarenhet om branschen och om kundrelationer så har jag nu valt att helt satsa på mitt eget företag. Jag kombinerar både traditionella tekniker som blyerts och gouach, med digital illustration.

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Ett drömuppdrag är självklart det där man får stor kreativ frihet och där man känner att kunden har förtroendet att ge en ett stort ansvar. Men det viktigaste är ändå att både uppdragsgivare och illustratör i slutändan är helt nöjda med resultatet.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

I och med min erfarenhet från att arbeta på byrå så har jag en stor förståelse för rollen som uppdragsgivare. Varje kund är unik och man måste hitta unika lösningar utefter varje kunds enskilda förutsättningar och visioner.

Kontakta Jenny

072 721 02 01

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.