Johan Wanloo

Johan Wanloo
Kontakt
Namn: Johan Wanloo
Ort: Göteborg

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?Jag heter Johan Wanloo och jag är illustratör, serietecknare och barnboksförfattare. Jag har gjort allt från egna seriealbum till reklamkampanjer till ordvitsiga korsordsbilder. Jag har medverkat i tidningar som DN, Kamratposten och Sweden Rock Magazine. Jag gör framförallt roliga bilder. Humor är min grej.
Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv? Jag är idérik, engagerad och snabb. Jag har lång och bred erfarenhet från i princip alla aspekter av tecknaryrket. Jag är snäll och trevlig.
Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?Att komma på idéer. Att lägga till och dra ifrån tills bilden/boken/projektet blir perfekt. Att när man har en bra skiss få kavla upp ärmarna, ta fram pennorna och bara teckna.

Kontakta Johan

070-4778357

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.