Karin Åström Bengtsson portfolio

Karin Åström Bengtsson
Huddinge
08-779 44 55
070-652 92 65

Karin Åström Bengtsson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Karin Åström Bengtsson och är illustratör och konstnär. Har just illustrerat min sjätte bok i en serie för barn i åldern 6-9 år, BonnierCarlsen. Kaninklubben, heter den och är ett somrigt äventyr. Mycket färg. Jobbar på papper med tusch, gouache och akvarell. Plockade fram akrylfärgerna och lite tempera också till den här boken.

Vad jobbar du med just nu?

Jag skissar dels på helt egna idéer och så startar jag och Lin Hallberg snart en till bok i vår serie. Ett helt annat spår är figurativ skulptur som jag sysslat med parallellt sedan jag gick Konstlinjen på Birkagårdens folkhögskola. Att jobba tredimensionellt är magiskt och ger massor till tecknandet. Rumslighet. Jag har gått en bronsgjutningskurs på Bergmans konstgjuteri och det gav mersmak. Planerar för en utställning i oktober.

I ditt yrkesutövande, hur har du själv utvecklats, tycker du?

Att illustrera de sex böckerna har helt klart gjort mig snabbare och säkrare. Jag har utvecklat och förfinat min teknik. Och mitt sätt att tänka kring bild och text. Att göra bilderböcker på 60 sidor är ett stort uppdrag som tar mycket tid. Från de första skissförslagen till färdig bok. Och jag håller alltid deadline.