Lena Svalfors Hedin

Lena Svalfors Hedin
Kontakt
Namn: Lena Svalfors Hedin
Ort: Malmö

Jag heter Lena Svalfors Hedin och frilansar på deltid som illustratör. Jag tecknar gärna detaljerat i blyerts i "klassisk stil", ofta med färgpålägg i Photoshop. Jag gör även bilder i Illustrator, när det passar bättre. 

Porträtt tycker jag om att göra, både av djur och människor. Just nu jobbar jag mycket med nordiska djur, älg, kronhjort, lodjur, björn…

Jag varvar tecknandet med att skriva och formge. I grunden är jag en Kulturvetare (fyra år på Linköpings universitet) med stort intresse för konst, kultur och hantverk. Jag har alltid tecknat, men fick min formella utbildning tre år på Naturvetenskaplig illustrationsutbildning, Mälardalens högskola. Därefter startade jag eget, efter en vända som originalare på byrå. 

När jag inte tecknar är jag numera anställd på halvtid som marknadsassistent. Jag sköter allt från webb/wordpress till annonser, rollups och informationsmaterial och jobbar ungefär som forna tider originalare.

Kontakta Lena

0709 - 60 12 22

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.