Lotte Kölare

Lotte Kölare
Kontakt
Namn: Lotte Kölare
Ort: Bromma

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag arbetar som Art Director och Grafisk formgivare med en förkärlek till mönster och illustration. Jag har lång erfarenhet att jobba, både konceptuellt och kommunikativt med varumärken. Jag har gjort allt från illustrationer i pysselbok, bokformgivning, kampanjer, websidor till manualer, DR och mönsterformgivning. Mina favoritprogram är Indesign, Illustrator och Photoshop. Jag har jobbat på både små och stora byråer som Lowe Brindfors, Draft FCB och augusti AB. Exempel på kunder: SAS, SEB, SCA, Telia, unicef, NK, DHL, Ikano bostad, Porsche, Chalmers md flera. Nu är jag min egen chef på Kölare Design och det funkar jättebra!

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Jag är lyhörd och pragmatisk, en glad prick som alltid respekterar kundens vilja även om jag (för det mesta) säger vad jag tycker. Jag är väldigt noggrann och påläst och är väl medveten om vad det innebär med deadlines, noggrannhet och vikten av en nöjd kund. “Det går inte” finns inte i min vokabulär utan jag försöker alltid lösa eventuella problem.

Har du några hemliga talanger?

Jag har tagit fram min egen mönsterkollektion och ställt ut på Formex två gånger! Jag är en talangfull odlare av kryddor, grönsaker och blommor.

Kontakta Lotte

0735-233431

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.