Mats Vänehem

Mats Vänehem
Kontakt
Namn: Mats Vänehem
Ort: Stenhamra

Jag heter Mats Vänehem och är både illustratör och arkeolog. Mina illustrationer används mest i läromedel, tidskrifter, avhandlingar, populärvetenskapliga böcker och liknande. De kan även ses i utställningar på olika museer runt om i Europa. Jag illustrerar även barnböcker som till exempel Riddarskolan, av författaren Magnus Ljunggren. Vi gör också en bokserie om ett fotbollslag som heter Bästa klubben. På egen hand har jag gjort en bilderbok som heter Hitta historien och en faktabok om Vikingar. Jag samarbetar också med författaren Martin Widmark och gör bilderna till böckerna om pojken Halvdan Viking.

Boka mig för kurser

Illustratör och arkeolog. Arbetar med historiska rekonstruktionsteckningar och med att illustrera lättlästa barnböcker. Berättar gärna hur det går till att illustrera böcker. Dagen kan byggas ut med workshops där eleverna får prova att göra bokomslag till korta barnboksmanus. Vi arbetar med skisser och original i valfria tekniker. Vi avslutar med en enkel utställning.

Skapande skola
Workshop
Kontakt

Kontakta Mats

Fanns inget telefonnummer...

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.