Mia Maria Güettler

Mia Maria Güettler
Kontakt
Namn: Mia Maria Güettler
Ort: Stockholm

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Mia och jobbar med illustration och grafisk formgivning (mest bokformgivning). Mina bilder är ofta pedagogiska, berättande och väl avvägda mot textens budskap. Beroende på vilken typ av text som gäller, kan de belysa, understryka, förklara eller berätta mer.   

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Jag är lyhörd inför kundens önskemål, gillar att bolla idéer och gör alltid ordentliga skisser som vi stämmer av. Samtidigt som jag har stor vana av att tänka fritt och ta fram förslag. Jag har god erfarenhet av illustration till bl.a. skönlitteratur, läromedel, och information.

I ditt yrkesutövande, hur har du själv utvecklats, tycker du?

Jag har frilansat i runt 10 år nu och tycker fortfarande att varje nytt uppdrag är ett litet eller stort äventyr. Det krävs en öppenhet och nyfikenhet i arbetet, likväl om man ska illustrera en enkel beskrivning av hur en tesil fungerar, som om man ska arbeta fram en hel bilderbok.

Boka mig för kurser

Skol- eller biblioteksbesök med bilderboksverkstad. Antingen själv eller tillsammans med Kajsa Gordan, författaren till böckerna om Kjelle, som jag har illustrerat. Ett besök kan ta ca två, tre timmar eller bredas ut över längre tid. Innehåll och upplägg anpassas efter önskemål! Passar bra för förskola/förskoleklass, skola eller bibliotek. Välkommen att läsa mer och se info om tidigare utförda besök på min hemsida! 

Skapande skola
Workshop
Kontakt

Kontakta Mia Maria

073 550 45 74

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.