Pernilla Andersson

Pernilla Andersson
Kontakt
Namn: Pernilla Andersson
Ort: Göteborg

Hej jag heter Pernilla och är formgivare och illustratör, utbildad vid HDK i Göteborg. Många av mina uppdrag består av mönsterformgivning ofta med textil anknytning och har hamnat på kläder i form av mönster och print.  Jag har även gjort en del mönsterkollektioner för tapeter och inredningsdetaljer. Jag tycker om formgivning som är lekfull och engagerande, som bär på en berättelse som kan väcka nya tankar och idéer.

De flesta av mina arbeten börjar som blyertsskisser eller ibland som en penselskiss i form av en akvarell. Sedan bearbetas den på olika sätt beroende på uppdragets art och i vilket sammanhang det ska hamna i. Jag behärskar flera olika tekniker och rör mej lätt mellan analogt och digitalt, men gillar när det ser lite spontant och handritat ut, gärna med glimten i ögat.

Kontakta Pernilla

0707-44 96 55

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.