Rakhsha Razani

Rakhsha Razani
Kontakt
Namn: Rakhsha Razani
Ort: Uppsala
Hemsida: artomedia.se/

Rakhsha Razani är född och uppvuxen i Iran och har studerat Grafisk design vid universitetet i Teheran. Hon har även bott 4 år i Leeds, England där hon läste konsthistoria. 1986 flyttade hon med sin familj till Uppsala och har varit verksam i staden sedan dess.

Rakhsha vidareutbildade sig till lärare inom grafisk produktion som hon även kompletterade med kurser från bl.a. Konstfack. Idag arbetar Rakhsha som lärare på en gymnasieskola i Uppsala samtidigt som hon driver sin egen firma Artomedia. Rakhsha är först och främst illustratör och har illustrerat för tidningar och organisationer, hon har egna böcker som ingår i en serie med vykort under arbetsnamnet "kärring Änglar".

Hon har samarbetat med olika förlag som B.Wahlströms, Papperix, Uppsala Publishing House, Galago och Palletti i Finland. Och utöver sina egna böcker har hon samarbetat med andra författare och illustrerat deras texter.

Kontakta Rakhsha

070-322 01 11

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.