Ricardo Acevedo

Ricardo Acevedo
Kontakt
Namn: Ricardo Acevedo
Ort: Göteborg
Hemsida: acevedo.se

Jag arbetar som Art Director/grafisk formgivare samt illustratör/animatör och har gjort det i i hela mitt vuxna liv. Med min utbildning och erfarenhet har jag en bra förmåga att anpassa mig till olika stilar och tekniker. Jag har, bland annat, jobbat inom det medicinska och vetenskapliga området, med tekniska illustrationer till industrier samt fantasifulla illustrationer till barnböcker. Min breda erfarenhet gör att jag kan hjälpa kunder att hitta vilken typ av stil som är rätt för just dem.

Under mitt liv har jag rest och bott på flera olika platser i världen. I början av min karriär arbetade jag för en reklambyrå med många olika typer av kunder lokaliserade i Peru, Brasilien och Paris. När jag senare flyttade till Sverige började jag arbeta med IT vilket var en helt ny bransch för mig. Det gjorde att jag kunde kombinera min kompetens i traditionell tryckproduktion med den moderna webben.

De senaste årens arbete har fokuserats på produktioner för e-Learning., utbildningsmateriel, böcker, tidningar och webb. Mitt fokus är att hitta funktionella och snygga gränssnitt för att underlätta förståelsen för olika tekniska eller pedagogiska komponenter som hjälper slutanvändaren att känna sig bekväm med produkten.

Några kunder som jag har arbetat med:
Hotell och restaurant: Kolmården och Skara Sommarland.
Läkemedel: Diaverum, Oticon medical, Astra Zeneca, Pfizer och Selena Fournier.
IT och e-Learning samt utbilningsmaterial: Volvo, Sony Ericsson, Scania, Securitas, SAAB Automobiles interaktiva presentation, Diaverum, Oticon medical, VOLVO TRUCKS, VOLVO CE Warranty, Hasselblads mfl

Program jag har kompetens inom:

Photoshop, Illustratör, InDesign, Flash, och After Effects.

Kontakta Ricardo

+46 723 103 910

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.