Sara Lundberg

Sara Lundberg
Kontakt
Namn: Sara Lundberg
Ort: Stockholm

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?Jag heter Sara Lundberg och är konstnär/illustratör/författare. Jag arbetar med barnböcker, där jag både skriver och illustrar. Växelvis är jag också involverad i olika konstprojekt, främst video. Mer info om det finns på min hemsida.
En vanlig dag på kontoret, vad händer då?Min ateljé ligger i Sickla utanför Stockholm. Där sitter jag och pusslar ihop mina dagar. När jag jobbar med böcker blir det väldigt stökigt, för jag klipper och klistrar och målar med akryl och akvarell. Jag städar inte förrän boken är klar. Det kan ta upp till ett halvår.
Har du fått några fina priser och utmärkelser?2009 var ett alldeles fantastiskt år för då vann jag tillsammans med mina medskapare -Ylva Karlsson, Katarina Kuick och Lillian Bäckman, Augustpriset i kategorin barn och ungdomslitteratur för boken ”Skriv Om och Om Igen”. Året därpå blev jag nominerad till författarförbundets debutantpris Slangbellan för min bilderbok ”Vita Streck”.
Jag vann också guld i KOLLA-tävlingen 2010 i kategorin Rörlig bild för min video ”CORDS (hear us and have mercy)”

Kontakta Sara

070-6440436

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.