Sarah MacFie

Sarah MacFie
Kontakt
Namn: Sarah MacFie
Ort: Alingsås

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Sarah MacFie och jobbar som frilansande illustratör. Debuterade som barnboksillustratör hösten 2011 och har sedan dess illustrerat till ett flertal barnböcker. Jag tecknar oftast med blyerts, tusch eller akvarell men jobbar även mycket med grafisk formgivning i Photoshop, InDesign och Illustrator.

Vad utmärker ditt skrivbord?

Jag är en kreativ person, men gillar att ha ordning och reda runt omkring mig. Jag har alltså (oftast) en väldans ordning på mitt skrivbord. Färg -och tuschpennorna är sorterade efter färg och alla mina original är prydligt sorterade i mappar och pärmar. Förutom – när jag jobbar och är mitt uppe i mina projekt, då är det kreativt kaos som gäller!

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Jag är en positiv och glad person som älskar mitt jobb! Det tror jag speglar av sig i kontakten med mina uppdragsgivare. Jag tycker det är viktigt att ha en god kontakt med mina kunder och försöker alltid rätta mig efter önskemål och krav, utan att förlora min personliga stil som illustratör.

Kontakta Sarah

0768222433

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.