Solveig Hellmark

Solveig Hellmark
Kontakt
Namn: Solveig Hellmark
Ort: Hässelby

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?Jag heter Solveig Hellmark och arbetar som tecknare och grafisk formgivare. Jag gör illustrationer och grafik till tidningar, böcker, läromedel och webb. Ibland animerar jag illustrationerna i Flash. Innan jag började frilansa jobbade jag på Svd och gjorde nyhetsgrafik. Gärna medicingrafik. Strålning och kärnkraft kan jag också ganska bra nu.
Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?Helst vill jag bli inblandad i uppdraget på ett tidigt stadium. Och gärna bolla ideer med någon som är insatt i ämnet. Jag försöker känna av vilken slags illustration kunden vill ha.
Ofta gör jag snabba blyertsskisser tills jag hamnar rätt.
Har du några hemliga talanger?Jag tecknar rättegångar. Är bra på grafik som gäller medicin, kärnkraft och strålning och gillar att arbeta för myndigheter. Jag har gett ut en trädgårdsbok för barn och medverkat i böcker för vuxna som handlar om trädgård. Nu har jag gått skrivarkurser och skriver på en ny bok.

Boka mig för kurser

Hemskt, roligt eller pinsamt! Allt kan man berätta i en serie eller teckning. Låt klassen göra en gemensam serie för att redovisa ett ämne de forskat på. Eller använd serieformen för att uttrycka känslor. Hur ser man ut när det händer något hemskt, roligt eller pinsamt? Övningar för olika tillfällen och varierande svårighetsgrad. Projekten anpassas efter den tid vi har på oss. Lite längre projekt kan kombinera bild med andra skolämnen.

Skapande skola
Workshop
Kontakt

Kontakta Solveig

070-59 05 838

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.