Sonja Iwanow Karlsson

Sonja Iwanow Karlsson
Kontakt
Namn: Sonja Iwanow Karlsson
Ort: Stenungsund

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?Jag heter Sonja Iwanow Karlsson och är illustratör och grafisk formgivare, utbildad vid HDK. Är även utbildad bildlärare och förskollärare, det senare arbetar jag deltid som. Det ger mig en speciell fördel när jag t ex får arbeta med läromedel. Har bland annat gjort faktaillustrationer av djur för läromedelsförslag, illustrationer för informationsmaterial och illustrationer till en egen kortserie.
Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?Alla delar som ingår i processen från idé till färdig bild är spännande. Fungerar inte grundidén blir bilden inte bra även om den är skickligt utförd.
Efter mycket skissande är själva målandet av bilden det som är roligast och går fortast. Då brukar jag sätta på hög musik och släppa loss.
Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?Jag tror att mina kunder tycker det är lätt att kommunicera med mig. Att jobba med uppdrag är att vara lyhörd både för sina egna och andra människors tankar och idéer.
Är noga med att hålla avtalade leveranstider.

Kontakta Sonja

0707-46 89 19

Att anlita en illustratör eller formgivare är hur lätt som helst. Men precis som med så mycket annat varierar priset beroende på vad du vill ha. Här listar vi några saker som är bra att tänka på när du kontaktar en kreatör.

Innan uppdraget påbörjas rekommenderar vi att komma överens om förutsättningarna för uppdraget:

  1. Brief – Beskriv uppdraget, vad är det som ska göras?
  2. Användning – Var, när och hur ska det publiceras?
  3. Tidsplan – Kvalitetssäkra att uppdraget kan levereras enligt utsatt deadline, glöm inte ta hänsyn till korrvändor.
  4. Arvode – Ta in offert och kom överens om skäligt arvode.
  5. Avtal – Slutligen är det rekommenderat att upprätta ett avtal kring det ni kommit överens om.