Samtal & föredrag

Illustratörcentrum arrangerar även publika samtal och föredrag med inriktning på visuell kommunikation. Under våren 2015 bjöd Illustratörcentrum in serieskaparen och multikonstnären Liv Strömquist till Bio Rio för ett öppet föredrag om sitt konstnärliga skapande. Vi kommer snart meddela om kommande föredrag som hålls under hösten 2015.

Måndagen 23 oktober hölls release för den nya katalogen Swedish Illustrators & Graphic Designers 2018 på Pipes of Scotland i Umeå. Under kvällen skedde även Drink & Draw, release för Svenska Tecknares tidskrift Tecknaren nr. 5 och inspirationssamtal med den prisade bildkonstnären och serietecknaren Anneli Furmark. Foto: Elisabeth Widmark.

Konsten att delta är ett projekt som syftar till att underlätta för utlandsfödda bild och formskapare att komma in i och bli en del av det svenska bild och formbranschen, men också för att det regionala kulturlivet ska kunna ta del av de interkulturella nätverk och bild- och formskapare som sällan blir uppmärksammade.

Release av Swedish Illustrators & Graphic Designers 2017 med föredrag och mingel på Bio Rio. Foto: Jenny Gustafsson.

Release av Swedish Illustrators & Graphic Designers 2016 med föredrag och mingel på Bio Rio. Foto: Johanna Wulff

Release av Swedish Illustrators & Graphic Designers 2016 under Drawing Room #1 på Form/Design Center i Malmö.

Öppet föredrag med Liv Strömquist på Bio Rio i Stockholm. Foto: Jenny Gustafsson

Releasemingel för Swedish Illustrators and Graphic Designers 2015 och öppet föredrag av Stina Hjelm på Form/Design Center i Malmö 2014.