Utställningar

I Illustratörcentrums uppdrag som uppdragsförmedlare ingår att bedriva och verka för en vidgad utställningsverksamhet inom visuell kommunikation. Det sker genom både genom att Illustratörcentrum initierar egna utställningar och samarbetar med andra aktörer. Kontakta gärna oss för potentiella samarbeten. Läs mer nedan om de utställningar vi medverkat i och/eller producerat.

Bildauktion på Tullgatan 6 i Östersund med konstverk av illustratörer, grafiker och konstnärer från hela Sverige.

Illustratörsalong och releasemingel för Swedish Illustrators & Graphic Designers 2015 på Tullgatan 6 i Östersund. Foto: Helene Gedda

”Det är väl ingen konst att läsa” är ett rikstäckande läsprojekt för att främja läsning för främst barn och unga initierat av Bygdegårdarnas Riksförbund.

Illustratörcentrum och Svenska Tecknare Syd bjöd tillsammans in alla medlemmar att delta i en gemensam väggmålning under Mitt Möllans vårmarknad i Malmö 2014.

I mars 2011 medverkade Illustratörcentrum på c/o Illustration. En helt ny typ av visuell mässa inom illustration med allt ifrån porslinsfigurer till animerade filmer, toalettpapper och originalteckningar av 90 medverkande illustratörer. Foto: Dick Schyberg

En utställning om svensk modeillustration som behandlar hela fem decennier av skapande och verk av 30 modeillustratörer verksamma under olika delar av denna period.