Gunilla Elam portfolio

Vivoline Lung SystemGunilla ElamVivoline Lung SystemInstructional animation showing the procedure with the Vivoline system for lung tranplant
AutophagyGunilla ElamAutophagythe 2016 Nobel Prize in Physiology or Medicine.
CRISPR/Cas9Gunilla ElamCRISPR/Cas9Illustration on Genediting CRISPR/Cas9, for the Swedish Gene Avisory Board Additional illustrations at genteknik.nu
AntibodiesGunilla ElamAntibodiesAntibodies. For Agrisera.
CirkulationGunilla ElamCirkulationIllustrates the relation between cardiovascular disease and stroke. For Zenicor.
Gunilla Elam
Gunilla Elam
Gunilla Elam
Gunilla Elam
Gunilla Elam
Gunilla Elam
Gunilla Elam
Gunilla Elam
Gunilla Elam
Gunilla Elam

Gunilla Elam

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Gunilla Elam och arbetar sen flera år främst med medicinsk illustration och animation. Arbetsuppgifterna spänner mellan faktaresearch och framställande, från nyhetsgrafik till friare bilder. Arbetar i både 3d och 2d.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Eftersom det är viktigt att faktabaserad illustration verkligen stämmer kan det vara tryggt att arbeta med någon som är rutinerad och vet vad som krävs när det gäller att skaffa fram referensmaterial. Att jag dessutom är lyhörd för kundens önskemål om val av uttryck och aldrig missar en deadline får väl ses som ett extra plus.

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Mitt drömuppdrag dyker upp emellanåt – det kan vara ett forskningsprojekr ellr en ny medicins verkningsmekanismer som jag får vara med att gestalta från början. Från faktainsamling till skisser och förslag och slutligen färdigställande. När det gäller animation är det jättekul att vara delaktig i manusskrivande och de tidiga planeringsstadierna. Kort sagt, att följa ett projekt från början till slut och på kuppen få lära sej ett och annat, det är mitt drömuppdrag!