Maria Ceder portfolio

Maria Ceder
+46707564176

Maria Ceder

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Maria och jag jobbar som illustratör. Jag har femton års erfarenhet av att rita vektorbaserade illustrationer till bland annat Göteborgs-Posten, Kungliga biblioteket, Vara kommun, Volvo AB, olika företag och organisationer. Min specialitet är att illustrera på ett minimalistiskt men ändå inbjudande sätt.

Berätta lite om din bakgrund. Har du gått någon utbildning eller är du självlärd?

Jag är journalist och bibliotekarie i grunden och lärde mig nyhetsgrafik av Björn Gustafsson som var nyhetsgrafiker på GT våren 2003. Jag har varit anställd som nyhetsgrafiker på Göteborgs-Posten från hösten 2006 till sommaren 2014. Sedan oktober 2014 driver jag eget företag som illustratör. Jag arbetar hela tiden med egna projekt för att utvecklas som illustratör och konstnär. Mitt senaste projekt är att lära mig hand lettering som innebär att rita bokstäver på olika sätt. 

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Det ändrar sig med åren. Jag har lång erfarenhet av att rita illustrationer baserade på fakta och komplicerade processer, något som jag alltid gillar att göra. Mina drömuppdrag just nu vore att illustrera en faktabok för barn, ett uppslag med smink och accessoarer för en modetidning eller att rita söta figurer till olika barnprodukter baserade på den japanska kulturen kawaii.