Nicolina Holmgren
Blidsberg
0721597758

Nicolina Holmgren

HEJ!

Kom med mig in i en annan värld! En värld av färgsprakande möjligheter. Jag arbetar för dig som behöver bilder till böcker, tryck och för webben. Oavsett om det är litet eller stort. Mina bilder kännetecknas av starka färger och kontraster, och en känsla av det som ligger precis bortom det vardagliga.

 

LITE AV MIN HISTORIA

2011 tog jag examen vid Istituto Europeo di Design i Turin, Italien. Jag flyttade tillbaka till Sverige och sedan tog livet en annan vändning. Sedan 2012 har jag arbetat i Equmeniakyrkan och 2017 avslutade jag utbildningen till diakon. Det är ett yrke som jag älskar, men längtan att få skapa har inte släppt och 2018 kom boken Tre vise män en tant och jag. Sedan dess har jag haft möjlighet att kombinera mina båda professioner.

 

UTLÅTANDE

”Miljön ges främst i de många, färgstarka, livliga och mycket enkla bilderna av Nicolina Holmgren, antagligen målade i akryl och med tydliga konturer. Trots enkelheten finns perspektiv, roliga kläddetaljer och kontrasterande färger som ger djup åt bilderna, där den huvudsakliga färgskalan följer öknens. Tre vise män, en tant och jag är lågmält spännande, berättelsen och bilderna mycket sympatiska."

(BTJ-häfte 4, 2019, Birgitta Carlquist)

 

PUBLIKATIONER

Titel: Tre vise män, en tant och jag

Författare: Ulf Fredeväg

Förlag: Pärlan

Utgivningsår: 2018

 

UTBILDNINGAR

2008-2011 Illustrazione, Istituto Europeo di Design, Turin

2005-2008: Bild och form, Alströmergymnasiet