Pia Niemi portfolio

Pia Niemi
Sörberge
(SKYPE) piapictus
070-240 28 40
Book me for courses

Illustration / design of educational materials for children. I’ve illustrated over 200 titles: from reading training books and exercise books, to fiction books about animals and nature. I have also written several children’s books.

Through lectures, workshops and courses, I like to inspire and share my experiences. Eg: How to work as an illustrator. How to make a book. Different ways to be creative with words and pictures. Content is adapted to each group’s age and background.

Courses, Creative School, Workshop, Lectures

Pia Niemi

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Pia Niemi och jag arbetar som illustratör, grafisk formgivare och barnboksförfattare. Jag har frilansat sedan 1989, i snart 30 år nu. Oftast jobbar jag med bilder/formgivning till läromedel för barn och jag gör gärna skolbesök genom Skapande skola. Uppdragen kan också vara logotyper, förpackningar m.m. Jag jobbar i akvarell, tusch och även digitalt. Trivs med omväxlingen och att utvecklas i mitt yrke.

Har du några hemliga talanger?

Jag är gymnasieingenjör i kemi, men idag använder jag den talangen enbart för att blanda ihop supernyttiga smoothies eller baka mumsiga chokladtårtor. Och jag brukar veta hur man gör det goda ännu godare …

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Mina kunder brukar uppskatta att jag är noggrann och har en positiv inställning. Jag har lätt för att samarbeta och vi trivs med vår raka dialog. Jag brukar ofta få höra att man blir glad av mina bilder. Roligast är det när jag får i uppdrag att göra både illustrationer och formgivning. Genom Skapande skola inspirerar jag både elever och pedagoger. Jag hoppas att det märks hur mycket jag älskar mitt jobb.