Adrian Wiren portfolio

Star Wars Concept Adrian WirenStar Wars Concept Star Wars fan art koncept. 
Den Ultimata TV-Showen Adrian WirenDen Ultimata TV-Showen Ett utkast på en bunt bilder till en storybaord som gjordes till Samsung, 17 bilder inför en fiktiv trailer inspiererad av olika berömda TV-shower.  Länk: https://www.youtube.com/watch?v=E17HkdUTpCc&feature=emb_logo
Främmande Struktur Adrian WirenFrämmande Struktur Ett nytt koncept på en egen projekt som jag jobbar med och som jag utforskar vidare med. Testar även på att föra in 3D modellering i min pipeline och print over för att effektivisera min process. 
The Search Adrian WirenThe Search Koncept bild i teamt sci-fi 
Mountain Island Adrian WirenMountain Island Eget Projekt inom genren Science Fiction med fokus på Environment Design och Visuel Storytelling med ljus och färg.
Lost CivilizationAdrian WirenLost CivilizationEget Projekt med fokus på Matte Painting och storytelling 
Cyberpunk cityAdrian WirenCyberpunk cityBakgrunds miljö till Alcazars poster inför deras sista tour 20 years of Disco. Klient: Alcazar Agentur: Blixten & Co och 2Entertain 
Stadium Hållbarhets symbolerAdrian WirenStadium Hållbarhets symbolerJag fick i uppdrag av Stadium att designa nya symboler till deras Hållbarhets rapporter och som kommer användas vid andra sammanhang, tryck och sociala medier. I uppdrag ingick det att utgå från deras grafiska profil såväl föra in en modern touch av minimalism likt min personliga stil.  Klient: Stadium
The Big FiveAdrian WirenThe Big FiveEn illustration inspirerad av kubism och postmodernism mané med något åt ett retro touch. Gjort i Illustrator och i Photoshop
Space CowgirlAdrian WirenSpace CowgirlKaraktärs Deisgn i retro-scifi-western tema inspirerad av Clint Eastwoods western karaktärer. Syftat var att skapa något som skulle kunna funka till en ny Cartoon Network serie alternativt Nickolodeon.  
Fryshuset informationsgrafik Adrian WirenFryshuset informationsgrafik Illustrationer gjorda till Fryshuset för att visualisera processen och samarbetet mellan Fryshuset och en sponsor. Det ska ge en ökad förståelse på vad det bidrar för unga, till en bättre framtidstro tillsammans med de olika verksamheter Fryshuset jobbar med och de globala målen för en bättre värld och samhälle.
LekplatsAdrian WirenLekplatsEn illustration för att hylla olika ikoniska leksaker och spel, en modern stileben med fokus på ljus och färg.
Diversa illustrationer Adrian WirenDiversa illustrationer Infographic på olika ting både nostalgiska såsom ikoniska saker. 
WordBrainAdrian WirenWordBrainWordbrain karaktärer gjorda till spelet WordBrain, varje figur representerar en ny level i spelet, gjort i vektorgrafik till mobilspelföretaget MAG Interactive.  All Copyright and ownership of content, MAG Interactive.
Minimalistiska porträtt Adrian WirenMinimalistiska porträtt Porträtt på olika kända personer i minimalistisk stil. 
Träningsinstruktioner Adrian WirenTräningsinstruktioner Affish på olika träningsinstruktioner.
Påsk logga Adrian WirenPåsk logga Eget projekt, en tupp i retro stuck i temat påsk med animation.
Meny piktogramAdrian WirenMeny piktogramPiktogram i temat fastfood och restaurang. Idén är att sammanfatta både objektet, formen och volymen med en enda linje och att hålla det rent samtidigt tydligt och informativt.
Adrian Wiren
Solna
0700486442

Adrian Wiren

Hej!

Jag heter Adrian Wirén och har en bakgrund inom Speldesign och Grafik samt Informationsdesign med inriktningen Informativ Illustration.

Som illustratör jobbar jag med allt inom bild och kommunikation. Det kan vara informationsgrafik, grafisk formgivning, ikoner, visualiseringar av modeller till mer djupgående arbete som tekniska och vetenskapliga illustrationer samt Concept Art och Storyboarding.

Som verksam illustratör har jag utfört olika typer av uppdrag och är just nu representerad av Illustratörbyrån Rithuset i Stockholm. Under min år har jag utfört olika uppdrag bland annat från; 

– Three Gates Studio
– Arcane Tinmen
– Eskilstuna Kommun
– 
Mälardalens Högskola
– V
olvo Construction Equipment
– 
National Geographic
– 
Brave Zone
– MITC
– MAY Studio AB

– MAG Interactive
– On The Wall

– Nunchi
– Blixten & Co 2Entertain

Som illustratör jobbar jag varierat och använder därför olika programvaror som Photoshop CC, Illustrator CC, InDesign CCAfter Effects CC samt 3D-program som 3Ds MAX, Blender, Zbrush och MudBox.

Om ni skulle ha frågor eller förfrågningar är det bara att höra av er till mig!

Med vänlig hälsning,

Adrian Wirén