Agneta Åkerlund portfolio

"Livet" - omslagsbild, 2016Agneta Åkerlund"Livet" - omslagsbild, 2016Jag gjorde den här omslagsbilden till en barnbok som förlaget North Chapter beställde av mig till en liten privat utgåva som skulle ges bort som present.
"Vid elden" - bokillustration, 2016Agneta Åkerlund"Vid elden" - bokillustration, 2016Jag gjorde den här bilden till barnboken "Livet" som förlaget North Chapter beställde av mig till en liten privat utgåva.
"Flickan och Vinden", bokillustration, 2016Agneta Åkerlund"Flickan och Vinden", bokillustration, 2016Jag gjorde den här bilden till barnboken "Livet" som förlaget North Chapter beställde av mig till en liten privat utgåva.
Älvan - bokillustration 2016Agneta ÅkerlundÄlvan - bokillustration 2016Jag gjorde den här bilden till barnboken "Livet" som förlaget North Chapter beställde av mig till en liten privat utgåva.
Flora & Fauna illustrationer till meny, 2016Agneta ÅkerlundFlora & Fauna illustrationer till meny, 2016Dessa illustrationer gjorde jag på uppdrag till ett företag som ville ha dekorativa illustrationer till en meny. Men var var särskilt utformad för att användas vid upplevelsemiddagar som företaget anordnar.
Eget Projekt, Digital Målning "Floating Beauty"; 2014Agneta ÅkerlundEget Projekt, Digital Målning "Floating Beauty"; 2014Jag gjorde denna digitala målning som en studie i interaktionen mellan människa och vatten.
This is not a Tiger, Affischillustration; 2014Agneta ÅkerlundThis is not a Tiger, Affischillustration; 2014Illustration jag gjorde till det danska företaget This is not a Tiger.  Illustrerad i tusch och redigerad digitalt
Eget Projekt, Tuschillustration "Nils"; 2015Agneta ÅkerlundEget Projekt, Tuschillustration "Nils"; 2015Tuschillustration 2015
Eget projekt, "Cherry Love"; 2014Agneta ÅkerlundEget projekt, "Cherry Love"; 2014Blyerts, färgpennor, pastellpennor och tuschpennor
Biohub - Projektsymbol, 2016Agneta ÅkerlundBiohub - Projektsymbol, 2016Biohub är ett projekt under Biofuel Region. Symbolen används som en representation för projektet men är under Biofuels egna varumärke tillsammans med ett antal andra projekt.
TransAlgae - Projektsymbol, 2016Agneta ÅkerlundTransAlgae - Projektsymbol, 2016TransAlgae är ett projekt under Biofuel Region. Symbolen används som en representation för projektet men är under Biofuels egna varumärke tillsammans med ett antal andra projekt.
SiSL- Projektsymbol, 2016Agneta ÅkerlundSiSL- Projektsymbol, 2016I made this project symbol for SiSL. SiSL is a Biofuel region project, and although the project has it's own identity, it is connected in visual identity with the other projects also run by Biofuel region.
Läroboksillustrationer; 2015Agneta ÅkerlundLäroboksillustrationer; 2015Illustrationer och sättning av inlaga till lärobok. E-bok: http://raamesuenne.se/Saamien_giele_huolot_ValborgWiinka.pdf
Eget projekt, illustration i tusch; 2014Agneta ÅkerlundEget projekt, illustration i tusch; 2014Tusch illustration från 2014  
Serieillustration för spel; 2014Agneta ÅkerlundSerieillustration för spel; 2014Mitt uppdrag var att illustrera första kapitlet av berättelsen till ett speldemo till Angryemoticon LLC. Serien skulle bestå av 18 sidor i liggande format för mobila plattformer.  
Agneta Åkerlund
Danderyd

Agneta Åkerlund

Mitt namn är Agneta Åkerlund och jag är grafisk formgivare och illustratör just nu bosatt i Umeå. Jag jobbar med grafisk design och illustration i både traditionella och digitala medier. Jag vill hjälpa mina kunder förmedla budskap och skapa estetiska upplevelser.

Innehar F-skattsedel sedan 2013

Vilka är din största styrka?

Jag är väldigt bred i min kompetens och min främsta styrka är att jag med kan byta mellan många olika medier och manéer. Jag kan även kombinera olika tekniker vilket skapar fler möjligheter för unika uttryck.

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen inspierar dig mest?

Att hitta fram till kärnan i ett projekt. Är det att framhäva ett varumärke? Är det att berätta en historia? Eller är det att helt enkelt att tillföra något vackert till en vardaglig miljö? När man verkligen förstått vad kärnan är så blir möjligheterna så mycket fler och man kan bättre kliva utanför de konceptuella ramarna. 

Hur kommer det sig att du började jobba som illustratör och designer?

Precis som många andra så ritade jag och skrev jag mycket när jag var liten och sedan när jag blev äldre så fortsatte jag helt enkelt med det och utvecklades genom de hobbyprojekt jag tog mig an. Men det var först efter att jag började att utbilda mig till 3D grafiker som jag insåg att illustration och design verkligen kunde var ett giltigt yrkesval för mig. 

"Förutom att vara en fena på själva illustrationen så delade hon på ett ödmjukt sätt mer än gärna med sig av sina många kreativa idéer, vilket förbättrade resultatet av min kampanj. Jag upplever att Agneta är väldigt flexibel och lyhörd samt väldigt mån om att slutresultatet är vad kunden har förväntat sig" – Malin Karlsson, Vibe Vocals