Agneta Åkerlund portfolio

Agneta Åkerlund
Danderyd

Agneta Åkerlund

Mitt namn är Agneta Åkerlund och jag är grafisk formgivare och illustratör just nu bosatt i Umeå. Jag jobbar med grafisk design och illustration i både traditionella och digitala medier. Jag vill hjälpa mina kunder förmedla budskap och skapa estetiska upplevelser.

Innehar F-skattsedel sedan 2013

Vilka är din största styrka?

Jag är väldigt bred i min kompetens och min främsta styrka är att jag med kan byta mellan många olika medier och manéer. Jag kan även kombinera olika tekniker vilket skapar fler möjligheter för unika uttryck.

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen inspierar dig mest?

Att hitta fram till kärnan i ett projekt. Är det att framhäva ett varumärke? Är det att berätta en historia? Eller är det att helt enkelt att tillföra något vackert till en vardaglig miljö? När man verkligen förstått vad kärnan är så blir möjligheterna så mycket fler och man kan bättre kliva utanför de konceptuella ramarna. 

Hur kommer det sig att du började jobba som illustratör och designer?

Precis som många andra så ritade jag och skrev jag mycket när jag var liten och sedan när jag blev äldre så fortsatte jag helt enkelt med det och utvecklades genom de hobbyprojekt jag tog mig an. Men det var först efter att jag började att utbilda mig till 3D grafiker som jag insåg att illustration och design verkligen kunde var ett giltigt yrkesval för mig. 

"Förutom att vara en fena på själva illustrationen så delade hon på ett ödmjukt sätt mer än gärna med sig av sina många kreativa idéer, vilket förbättrade resultatet av min kampanj. Jag upplever att Agneta är väldigt flexibel och lyhörd samt väldigt mån om att slutresultatet är vad kunden har förväntat sig" – Malin Karlsson, Vibe Vocals