Alaya Vindelman portfolio

Kroppens ABCAlaya VindelmanKroppens ABCIllustrationer till boken "Kroppens ABC" utgiven av Olika förlag. En bok om sånt som kroppen har, gör och känner!
KlimatprataAlaya VindelmanKlimatprataVisuellt formspråk för ungdomsorganisationen Klimatprata. Organisationen arbetar med att skapa konstruktiva klimatsamtal, förändra oekologiska normer och bidra till institutionell omställning. Jag har tagit fram visuella riktlinjer för organisationen, skapat tryckmallar, mallar för social media, illustrationer och material för app, hemsida, filmer m.m.
KonsttryckAlaya VindelmanKonsttryckBild i boken Share av förlaget New heroes and pioneers. Share är en bok med löstagbara sidor med konstverk av olika designers, konstnärer och fotografer.
Maestro music, marknadsföringsmaterialAlaya VindelmanMaestro music, marknadsföringsmaterialHar gjort diverse olika trycksaker för bokningsbolaget Maestro music. Så som artistaffischer, flyers, reklamannonser i tidningar och utomhus, samt olika material till deras festival Maestro music world festival. 
utställningsposterAlaya VindelmanutställningsposterDel ur Paddans livscykel för Naturum Blekinge, Blekinge länsstyrelse. 
ValmanifestAlaya VindelmanValmanifestIllustrationer gjorda för Miljöpartiets valmanifest 2010. Har under flera års tid återkommande gjort diverse olika illustrationsuppdrag åt Miljöpartiet. I bl.a. tidningar, foldrar och böcker ex.
Sveriges radio och UR, Webb illustrationerAlaya VindelmanSveriges radio och UR, Webb illustrationerIllustrationer för 4 olika radioprogram för UR och Sveriges radio. Illustrationerna har använts på UR och SRs hemsidor samt i tryckt och digitalt marknadsföringssyfte av barnradio programmen Meka med musik, Meka med engelska, Meka med abc och Mecka med 123. 
MarknadsföringAlaya VindelmanMarknadsföringAffisch till nycirkusföreställningen Kollision med gruppen Kollektiv Knaster. Jag har även gjort många andra typer av marknadsföringsmaterial till gruppen, t.ex: flyers, visitkort, säljblad, tekniskrider m.m.
Cirkusföreställning för samtyckeAlaya VindelmanCirkusföreställning för samtyckeTryckt och digitalt material till nycirkusföreställningen Tillsamman. En föreställning som riktar sig till lågstadiet och handlar om samtycke. Föreställningen följs av workshop och lärarhandledning. Jag har tagit fram det visuella formspråket och skapat flyers, affisch, lärarhandledning och hemsida.
Tidningsillustration.Alaya VindelmanTidningsillustration.Mångårig illustratör för tidningen socionomen. 
TidningsillustrationAlaya VindelmanTidningsillustrationIllustrationer för tidningen ingenjören.
BokAlaya VindelmanBokIllustrationer för boken "Rätt åt dig!". Gjord på uppdrag för Malmö mot diskriminering. Alla illustrationer gjorda tillsammans med Sofia Lindholm.
festivalaffischAlaya VindelmanfestivalaffischAffisch, festivalarmband, flyer och biljetter till festivalen Da-Flo. Jag har skapat nytt material för festivalen under 6 års tid.
AffischAlaya VindelmanAffischAffisch och flyer till nycirkus föreställningen Days of war nights of love.
BylinebilderAlaya VindelmanBylinebilderBylinebilder för fotbollsmagasinet Offside. Har totalt gjort 23 stycken porträtt på deras olika skribenter.
BarnboksprojektAlaya VindelmanBarnboksprojektEget arbete.
Tidningen socionomenAlaya VindelmanTidningen socionomenIllustration till tidningen socionomen
I trädgårdenAlaya VindelmanI trädgårdenEget projekt.
Alaya Vindelman
Malmö/karlshamn
alaya.se
0704894701
+46(0)704-894701

Alaya Vindelman

Hej!

Jag är frilansande formgivare och illustratör sedan 2009. Jag gör allt från grafisk formgivning av trycksaker till faktaillustrationer, fantasifulla barnboksbilder och kreativa collage. Jag behärskar många olika uttryck och tekniker och arbetar både analogt och digitalt. Jag tar mig gärna an projekt som har ett socialt engagemang, mycket hjärta och med ett tydligt hållbarhetstänk.

Exempel på tidigare kunder är Sveriges radio, UR, Rädda barnen, Opal bokförlag, Olika bokförlag, ETC kommunikation, Region Skåne, Solna stad, Ekerö Kommun, Länsstyrelsen Blekinge, m.fl.

Jag har läst Bild och berättande vid HDK och Grafisk formgivning vid Östra Grevie fhsk. Jag har även studerat fri konst, community art och miljöpsykologi.

Vid sidan av mitt eget skapande undervisar jag regelbundet i grafisk design och illustration vid Fridhems folkhögskola och har vid flertalet tillfällen varit gästlärare på Blekinge högskola. Föreläser och håller workshops vid förfrågan.