Alba Lange portfolio

Alba Lange
Stockholm
073-506 78 68

Alba Lange

Jag är en grafisk designer, animatör och illustratör som huvudsakligen arbetar med film, främst i form av titeldesign, affischdesign, 2D-animation och formgivning av presentationsmaterial. 

I alla mina uppdrag värnar jag om berättande och dramaturgi likaväl som estetik. Som filmnörd har jag en förkärlek för titelsekvenser – ett av mina specialområden – även om min inriktning som animatör på senare år ofta har handlat om att gestalta internet. 

Illustrerar gör jag både digitalt och för hand. Digitalt anammar jag gärna en mångfald av olika stilar och uttryck, medan jag för hand tecknar uteslutande med svart bläck på vitt papper, och min styrka är då främst att teckna gestalter, monster och förvridna porträtt av människor.

 

Urval av uppdragsgivare: Sveriges Television, B-Reel Films, French Quarter Film, Ben & Jerry's, Cinema Queer, Borås Stadsteater, Bläckfisk förlag, m fl.

Utbildning: Gerlesborgsskolan (fri konst), Forsbergs (grafisk design), Kulturama (filmlinjen), Alma Manusutbildning (manus för film och TV).