Anna Bengtsson portfolio

Bilderbok med text av Joar Tiberg.Anna BengtssonBilderbok med text av Joar Tiberg.Framsida till "Vad säger fågeln" - en ljudande fågelbok för små barn och vuxna.
Bild ur boken "Vad säger fågeln?"Anna BengtssonBild ur boken "Vad säger fågeln?"En bok för små barn och vuxna med text av Joar Tiberg. Varje fågelljud har fått en personlig formgivning av illustratören.
Bild ur Britta börjar i klosterskolan.Anna BengtssonBild ur Britta börjar i klosterskolan.En historisk kapitelbok för barn med text av Margareta Bengtsson. 2009.
Illustrerad kapitelbok, text Margareta Bengtsson.Anna BengtssonIllustrerad kapitelbok, text Margareta Bengtsson.En historisk berättelse för barn skriven av Margareta Bengtsson. Utkommen 2009.
Bilderbok, natur.Anna BengtssonBilderbok, natur.Eken i egen hög person berättar om sina upplevelser i naturen. En åretruntbok som kom ut 2007.
Ur bilderboken "Det kittlar när löven kommer".Anna BengtssonUr bilderboken "Det kittlar när löven kommer".Hösten är kommen och igelkotten funderar på övervintringsbostad.
Bilderbok med text av Anneli Jordahl.Anna BengtssonBilderbok med text av Anneli Jordahl.Om hur spännande det kan vara på en modern återvinningscentral. Text av Anneli Jordahl, utkom 2007.
Ett uppslag ur "Välkommen till tippen".Anna BengtssonEtt uppslag ur "Välkommen till tippen".Om hur spännande det kan vara på en modern återvinningscentral. Text av Anneli Jordahl, utkom 2007.
Uppslag ur bilderboken En hög med snö.Anna BengtssonUppslag ur bilderboken En hög med snö.En hög med snö kom ut 2012. Den handlar om snöhögens uppgång och fall och barnens intresse för den, när den är lagom stor.
Uppslag ur bilderboken Ny frisyr.Anna BengtssonUppslag ur bilderboken Ny frisyr.Bilderboken Ny frisyr kom ut 2011. Om det sociala sammanhang som är på en frisersalong. Hela familjen hjälper till. Hela kvarteret kommer dit och några berättar historier.
BilderbokAnna BengtssonBilderbokDen första boken i en liten serie som heter Små resor. En kaffekanna vill också se världen.
Uppslag ur bilderboken Kaffekanna på resa.Anna BengtssonUppslag ur bilderboken Kaffekanna på resa.Är det här kaffekannan ska gå av? Nej det visar sig vara gurkan som ska av här.
Bilderbok, historisk.Anna BengtssonBilderbok, historisk.I Farfars mammas soffa följer berättelsen en träsoffas väg genom 1900-talet. Egen text.
Anna Bengtsson
Johanneshov
08-82 24 49

Anna Bengtsson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Anna Bengtsson. Bilderböcker som framför allt vänder sig till barn har blivit mitt huvudområde – både som författande illustratör och i samarbete med andra författare. Den "skönlitterära" bilden är framför allt intressant för mig, den kan finnas i olika sammanhang och även innehålla faktaberättelse.

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

Jag gillar mycket den delen som innehåller själva idéarbetet, exempelvis till en bok, när man når fördjupning och total koncentration. Sen gillar jag utvecklingsarbetet också, men pustar mera där. Och så gillar jag själva slutmålandet som görs i flera omgångar – då blir ofta ett läge där radiolyssning kan ske under tiden.

I ditt yrkesutövande, hur har du själv utvecklats, tycker du?

En större säkerhet rent konstnärligt, vore konstigt annars. En större medvetenhet om vem/vilka jag kommunicerar med. Och, tror jag, bättre förmåga att balansera egen kreativ strävan med önskan att nå ut.