Anna Björnström portfolio

Konsttryck Ingenting måste hända just nuAnna BjörnströmKonsttryck Ingenting måste hända just nuTill min utställning under Värmdö konstrunda 2015 skapade jag några motiv på japanskt rispapper med zen- och mindfulnesstema. "Ingenting måste hända just nu". Kinesiska skrivtecknet för ingenting, (kinesiska wú, japanska mu). Begreppet är en av nycklarna till zen. Zen och mindfulness används bland annat inom DBT, Dialektisk beteendeterapi, som har räddat livet på många unga självmordsbenägna. Tack Marsha Linehan och via dig DBT-teamet i Stockholm för att ni räddar livet på många unga. För 20 år sedan fanns inte denna behandling.
BöckerAnna BjörnströmBöckerJag jobbar mycket med bokproduktion: grafisk form och layout, bildredaktörskap, grafik, kartor, modeller, illustrationer. På bilden syns Carl-Jans klassiker – mer än en kokbok, Under samma himmel (läromedel i religion åt Sanoma utbildning) och Ingarö – sällsamheter och strövtåg (Ingarö hembygdsförening och Columbus förlag) om Ingarö och dess befolknings historia tillbaks till istiden.
Jobba med religionAnna BjörnströmJobba med religionEn religionsbok för gymnasiet i serien ”Jobba med”. Grafisk form och layout samt bildredaktörskap och ikoner/figurer/illustrationer. Författare Lars Binkemo och Krister Brolin. Redaktör Ingela Bengtsson. Förlag Sanoma utbildning.
Brisk och havskajaken, barnbokAnna BjörnströmBrisk och havskajaken, barnbokMin första barnbok "Brisk och havskajaken" är en saga som utspelar sig i naturen, närmare bestämt på havet i en kajak. Brisk som är sex år och har en livlig fantasi ser andra varelser än fiskar i havet: troll och havsgudar. Fick fina recensioner av BLT 5 av 5:) Utgiven på Pintxo förlag juni 2016.
Brisk och havskajaken, barnbokAnna BjörnströmBrisk och havskajaken, barnbokMin första barnbok "Brisk och havskajaken" är en saga som utspelar sig i naturen, närmare bestämt på sjön i en kajak. Brisk som är sex år och har en livlig fantasi ser andra varelser än fiskar i havet: troll och havsgudar. Brisk mamma är jättebra på att paddla. Och storebror Moein är med. Fick fina recensioner av BLT 5 av 5:) Utgiven på Pintxo förlag juni 2016.
Brisk och havskajaken, barnbokAnna BjörnströmBrisk och havskajaken, barnbokMin första barnbok "Brisk och havskajaken" är en saga som utspelar sig i naturen, närmare bestämt på sjön i en kajak. Brisk som är sex år och har en livlig fantasi ser andra varelser än fiskar i havet: troll och havsgudar. Fick fina recensioner av BLT 5 av 5:) Utgiven på Pintxo förlag juni 2016.
Carl Jans Klassiker – mer än en kokbokAnna BjörnströmCarl Jans Klassiker – mer än en kokbokCarl Jans Klassiker – mer än en kokbok. Åt Carl-Jan Granqvist. En bok om måltidens historia och retorik. Grafisk form och bildredaktörskap samt styling av kapitelstartbilder.
Tapetmönster åt BallingslövAnna BjörnströmTapetmönster åt BallingslövJag fick uppdraget att rita en tapet åt Ballingslöv som omfattade deras värdeord vardagsglädje, enkelhet, kvalitet och inspiration. Här en del av rapporten som används som tapet och på profilmaterial.
Bokillustrationer (O)JämställdhetAnna BjörnströmBokillustrationer (O)JämställdhetIllustrationer till boken Ojämställdhet i hälsa och vård åt Sveriges kommuner och landsting.
Affisch Upptäck vattnetAnna BjörnströmAffisch Upptäck vattnetAffisch/folder åt organisationen Håll Sverige Rent.
Medaljonger i lera, eget arbeteAnna BjörnströmMedaljonger i lera, eget arbeteMedaljonger i lera som grafiskt koncept och experiment. Eget arbete.
Anna Björnström
Gustavsberg
08-570 366 10
0709-100 581

Anna Björnström

Jobbar med: grafisk form, bild- och illustrationsuppdrag, bildredaktörskap, webb. Jobbar mycket med läromedel för gymnaiset. Skrivit och ritat min första barnbok utifrån min kunskap i havskajaking. Men det är en saga och ingen intsruktionsbok;)

Användbart i mitt skapande: Pennor, kritor, papper, mina datorer iMac 27" & MacBookPro, mina kameror Nikon 5D & Fujufilm X100s, biblioteket, Indesign, Photoshop, Illustrator, Bridge, WordPress, Joomla och lynda.com.