Anna Gran portfolio

Anna Gran
Mölnbo
015833201
0708477308

Anna Gran

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Mitt namn är Anna Gran och jag har ett särdeles kärleksfullt förhållande till de linjer som gestaltar, som skapar ständigt nya uttryck av det ögat subjektivt upplever. Med mitt flytande bleck, mina pennor och penslar, söker jag fånga denna bild. Ibland med möda, ibland så lätt.

Vad utmärker ditt skrivbord?

Jag arbetar hemma i ett hörn av matrummet med utsikt över sjön och fårhagen nedanför där björkarna står i svart silhuett till vattnet som ständigt skiftar färg. Barnen har fri tillgång till ritpapper som de engagerat sprider ut över hela matbordet. Pennor och bläckpölar städas undan varje kväll, likaså halvritade skisser, det som skall sparas buntas i hög. Barnens för sig och mitt för mig — deras högar är alltid större än mina!

I ditt yrkesutövande, hur har du själv utvecklats, tycker du?

Att teckna är lite som att utöva ett instrument. Man måste ständigt öva för att utvecklas och upprätthålla sina kunskaper. Att se och ta in för att sedan låta det sedda gå vidare ut genom armen och ned på pappret i ett enda flöde är en sådan övning som vitaliserar och inspirerar min blick och mitt instrument.