Anna Nilsson portfolio

'Monster Monster: Halloweenhundarna' - bokomslag Anna Nilsson'Monster Monster: Halloweenhundarna' - bokomslag Bokomslaget till den tionde delen i 'Monster Monster'-serien av Johannes Pinter, "Halloweenhundarna". Ges ut av Story House Egmont.
Farmors kök - barnboksillustration Anna NilssonFarmors kök - barnboksillustration Ilustration från barnboken "Lisen och Skuggan", skriven av Cecilia Sundh och utgiven av Hegas Förlag 2020. Köket är tänkt att ha en väldigt typisk svensk stil och är fullt av svenska designklassiker.
Hasse & Tage-poster Anna NilssonHasse & Tage-poster Akvarell av Hasse Alfredson och Tage Danielsson, framtagen för försäljning i Hasse&Tage-muséet i Tomelilla. Linjearbetet är gjort i tusch.
Kattspionerna på Rosengård - café Anna NilssonKattspionerna på Rosengård - café Illustration från boken "Man lever bara nio gånger" i bokserien Kattspionerna på Rosengård av Anja Gatu, utgiven av B. Wahlström.
BakgrundAnna NilssonBakgrundFantasy-inspirerat sagolandskap, tecknat som webbgrafik till sajten svampriket.se
Takmålning, de fyra årstidernaAnna NilssonTakmålning, de fyra årstidernaBeställning från privatperson på en takmålning med de fyra årstiderna, varav den här föreställer våren.
'Lisen räddar ängen' - bokomslagAnna Nilsson'Lisen räddar ängen' - bokomslagOmslaget till den sjätte Lisen-boken, 'Lisen räddar ängen', en barnboksserie jag gjort med Cecilia Sundh för Hegas Förlag.
Hotellrevyn, illustrationAnna NilssonHotellrevyn, illustrationIllustration utförd till facktidningen Hotellrevyn, föreställande en anställd som inte har tillräckligt med toalettpauser.
Tack-kort för svampriket.seAnna NilssonTack-kort för svampriket.seEtt tackkort till alla som sökte jobbet som redaktörsmedlem på spelsajten svampriket.se
KlippdockaAnna NilssonKlippdockaEget projekt, ark med klippdockor med tillhörande föremål och kläder.
FantasykaraktärerAnna NilssonFantasykaraktärerMedlemmarna i en sajtredaktion tecknade som fantasykaraktärer.
Barnbok - Lisen och tjuvenAnna NilssonBarnbok - Lisen och tjuvenBarnboksillustrationer till boken "Lisen och tjuven" av Cecilia Sundh, utgiven av Hegas förlag 2018.
KurbitsAnna NilssonKurbitsEtt allmoge/kurbits-projekt som gjordes till en utställning -18.
Hårets vara eller inte vara - serieAnna NilssonHårets vara eller inte vara - serieEn feministisk serieruta om manligt och kvinnligt hår.
Årsrapport, Dataspelsbranschen 2018Anna NilssonÅrsrapport, Dataspelsbranschen 2018En samling av aktuella, svenska spelfigurer till omslaget av Dataspelsbranschens årsrapport 2018.
Anna Nilsson
Norrköping
0708341712

Anna Nilsson

Jag är en nordvästskånsk konstnär som frilansar, ofta inom illustration, serier, tv-spel och design. Däremellan försöker jag få tiden att räcka till egna alster och produkter.
Just nu jobbar jag med tre bokserier, 'Monster Monster' för Story Hous Egmont, 'Kattspionerna på Rosengård' för B. Wahlströms och Lisen-böckerna för Hegas Förlag. Jag har haft återkommande uppdrag för spelrelaterade Paradox Interactive, Spelhjälpen och Dataspelsbranschen och är även huskonstnär sen nio år för spelsajten Svampriket.
Jag arbetar i väldigt många olika stilar och försöker anpassa dem efter mina uppdrag.
Jag skissar helst upp mina alster för hand för att sen antingen scanna in dem och jobba med Wacom och Photoshop Elements, eller fortsätter för hand med tusch och akvarell.