Anna Pers Bräcke portfolio

Hur får jag min hund att sluta skälla?Anna Pers BräckeHur får jag min hund att sluta skälla?Illustration för Svenska kennelklubbens tidskrift Hundsport nr 4.  Artikeln handlar om hur man får sin hund att sluta skälla. 
Havredryck från DalarnaAnna Pers BräckeHavredryck från DalarnaSkoluppgiften var att designa en förpackning för mjölk eller havredryck. Den ska vara ekologisk och kravmärkt. Jag valde att göra en havredrycksförpackning för ett företag som har sin verksamhet i Dalarna. 
TjärnaskolanAnna Pers BräckeTjärnaskolanPoster beställd av en lärare som ville ge sina elever en avslutningspresent efter att ha haft dem åk. 1-6. Jag ville göra en lekfull illustration med ämnen och situationer som elverna känner igen sig i. 
KonsertposterAnna Pers BräckeKonsertposterSkoluppgiften var att skapa två konserposters, en i stående format och en i kvadratiskt format som funkar på exempelvis instagram. Utmaningen var att dessa två ska vara lika och funkar trots de olika formaten men ändå att betraktaren knappt märker skillnad. Jag valde att göra en poster med the Tallest man on earth och jag ville att postern skulle spegla hans musik. Nu är det tyvärr ingen spelning 17 juni 2021, men jag hoppas att vi snart kan få gå på spelningar igen. Berghs soc, 2021.
Ta vad man vill haAnna Pers BräckeTa vad man vill haSkoluppgift där vi skulle skapa ett omslag till boken "Ta vad man vill ha" av Louise Boije af Gennäs. Boken handlar om en vild natt av festande och jag ville göra ett omslag som sticker ut i bokhyllan och tar för sig så betraktaren blir nyfiken. Berghs soc, 2021.
Historiskan, "Abina Mansah", nr 1, 2021.Anna Pers BräckeHistoriskan, "Abina Mansah", nr 1, 2021.Illustration för tidskriften Historiskan. Artikeln handlar om Abina Mansah som kämpade för att slippa vara slav. 
Floral patternAnna Pers BräckeFloral patternFloral pattern, Eget projekt, 2021
BIrthday GIFAnna Pers BräckeBIrthday GIFJag gjorde denna som en present till mig själv på min födelsedag.
Hundsport nr 1, 2021Anna Pers BräckeHundsport nr 1, 2021Illustration för Svenska Kennelklubbens tidning Hundsport. Artikeln handlar om hur lång tid det tar för en hund att bli förvildad.
Penstore artist calendarAnna Pers BräckePenstore artist calendarI samarbete med Penstore och Illustratörcentrum illustrerade jag månaden februari, som också hamnade som omslag på 2021 väggkalender. Kalendern går att köpa på penstore.se
DrömbiblioteketAnna Pers BräckeDrömbiblioteketUppslag ur mitt egna bokprojekt Drömbiblioteket, 2021.
Varför får hundar hållas ensamma?Anna Pers BräckeVarför får hundar hållas ensamma?Illustration för Svenska Kennelklubbens tidning Hundsport nr 8. Artikeln handlar om hur hundar kan leva ensamma med människor till skillnad från många andra djur som tex kaniner som behöver ha en artfrände. 
Hundsport nr 5, 2020Anna Pers BräckeHundsport nr 5, 2020Svenska Kennelklubben, Hundsport nr 5, 2020
Glassförpackning. Eget projekt där jag ville göra en förpackning för Häagen Dazs, 2020.Anna Pers BräckeGlassförpackning. Eget projekt där jag ville göra en förpackning för Häagen Dazs, 2020.    
Astra, nr.2, 2020Anna Pers BräckeAstra, nr.2, 2020    
Monkey orange patternAnna Pers BräckeMonkey orange patternPersonal project. 2020.
Karavan, omslagsillustration, 2019.Anna Pers BräckeKaravan, omslagsillustration, 2019.Omslaget för tidskriften lyfter översättaren Lasse Söderberg och några av de författare som han översatt.   
"Jätten som blev liten", bilderbok 2019. ExamensarbeteAnna Pers Bräcke"Jätten som blev liten", bilderbok 2019. ExamensarbeteJätten som blev liten" är en textlös bilderbok som jag gjorde som examensarbete på HDK 2019. Denna bok har även blivit antagen som the Unpublished Picturebook Showcase och kommer därför få visas på en av världens största bokmässor - Frankfurt book fair 2019. 
Anna  Pers Bräcke
Borlänge
076-2488035

Anna Pers Bräcke

Utbildning:

2021 
Grafisk design, Berghs, Stockholm

2020-2021
Bilderboksberättande, HDK, Göteborg

2018
Illustration, Rhode Island School of Design, Providence, USA

2016-2019
Design, HDK, Göteborg

2015-2016
Färg, form och hantverk, Nyckelviksskolan, Stockholm

2011-2015
Socionomprogrammet, Högskolan Dalarna, Falun

Jag har vunnit flera utmärkelser såsom
Adobe Awards 2019 
Unpublished Picturebook Showcase 2019
JIA Illustration Award 2019
Ung Svensk Form 2018

 

Klienter som jag har arbetat med är tillexempel Pen Store, Svenska filminstitutet, Engblad & Co, Svenska Kennelklubben, KappAhl, House of Amalou, Göteborgs universitet, Historiskan, Naive Society, Karavan och Lerums Djurklinik.