Annika Huett portfolio

Operation SmileAnnika HuettOperation SmileAnimation för Operation Smile till Allahjärtansdag.
Katt mönster för nyårshälsning, JapanAnnika HuettKatt mönster för nyårshälsning, JapanCONNECTIT NEW YEARS CARDS DESIGN, JPN
Naturens skafferi, Köksalmenack Semic förlag.Annika HuettNaturens skafferi, Köksalmenack Semic förlag.Illustrerade Månadsord i Köksalmenack 2020
BollnäsfilAnnika HuettBollnäsfilKorsstygnsbroderad text samt dekorationer till annonser för Bollnäsfil.
Modifié roman, Grasset FRAnnika HuettModifié roman, Grasset FRBokomslag för romanen Modefié utgiven av Grasset FR
Rensa, organisera och inredAnnika HuettRensa, organisera och inredOmslag och inlaga till boken Rensa, organisera och inred, för ett liv i balans och harmoni. Semic förlag
Women by women, Link on Art, NYCAnnika HuettWomen by women, Link on Art, NYCCelebrating Women´s history mounth in NYC
Vägren ÖlandAnnika HuettVägren ÖlandVajande blommor i väggrenen som animation
Coop, MersmakAnnika HuettCoop, MersmakIllustration för Coop Mer Smak sommarbilaga, semestra med Coops partners.
Brabo, Haga NorraAnnika HuettBrabo, Haga NorraKartor för det blivande bostadsområdet Haga Norra i Solna.
ICL, Japan, Afternoon TeaAnnika HuettICL, Japan, Afternoon TeaMönster Afternoon Tea, gjort för ICL, Japan till researtiklar, väskor, paraplyer mm.
Urban Escape, LivepaintingAnnika HuettUrban Escape, LivepaintingLiveteckning på ett öppnings event av Urban Escape, Stockholm.
Historieresan, AlfabetaAnnika HuettHistorieresan, AlfabetaHistorieresan, en krokig berättelse om Sverige under 1000 år. Faktabok för barn på mellanstadiet, skriven av Ebba Svennung och Chiristoffer Rönnbäck, illustrerad av Annika Huett, utgiven av Alfabeta 2019.  
Primörer, handdukar ÅhlensAnnika HuettPrimörer, handdukar ÅhlensMönster till kökshandukar för Åhlens. Primörer och SOS smör, ost och sill
The New YorkerAnnika HuettThe New YorkerBermuda karta för The New Yorker
Ett land att besöka, RegeringskanslietAnnika HuettEtt land att besöka, RegeringskanslietIllustration för Regeringskansliet, web och till boken Ett land att besöka, en samlad politik för hållbar turism och växande besöksnäring.
Sollentuna kommunAnnika HuettSollentuna kommunKarta för Sollentuna Kommun  
Röror, 30 rejäla klickar god smakAnnika HuettRöror, 30 rejäla klickar god smakHelillustrerad kokbok med röror utgiven på Kakao Förlag tilssammans med Annika Edestrand.
Annika Huett
Enskede
070-4174848

Annika Huett

Jag heter Annika Huett och jobbar som illustratör i Stockholm. Jag har mer än 20 års erfarenhet som frilansare och jobbar med kunder i Sverige, England, Tyskland, USA, Asien  mfl. Exempel på uppdragsgivare är Ica, Scandic Hotels, Prima children and youth psychiatry, Rädda Barnen, Arkitekturmuseet, Läkarförbundet, Bokförlaget Max Ström, Raben & Sjögren, Semic, Hodder & Stoughton UK, Norton UK. Jag arbetar på uppdrag via min svenska agent: Agent Molly och via Art Department i USA. Jag arbetar också med egna projekt, såsom böcker och utställningar. Och offentliga dekorationer som väggmålningar och mosaiker. Min illustrations stil är enkel och färgstark (med få färger). Jag blandar tunna nerviga linjer med målade ytor, ibland med ord inlagda. Jag arbetar ofta med dekorativa motiv, matillustrationer och porträtt. Men också med redaktionella texter och böcker. Jag ritar och målar för hand och sätter sedan ihop bilderna i Photoshop.
Jag har gett ut egna böcker: Pergola Tombola Picknick, utgiven av Atlantis. 
Din mamma jobbar Inte here – korsstygn igen av Annika Huett, Natur & Kultur.
Swedish Details, utgiven av Max Ström. Som publiceras även i Japan och USA.
Swedish Details Gardens, utgiven av Max Ström.  
Åkerbo sju syskon fyra våningar. Utgiven av Rabén & Sjögren.