Annika Rockström portfolio

Omslagsillustration, irländsk bokAnnika RockströmOmslagsillustration, irländsk bokOmslagsillustration i akvarell och tuschpenna för en bok med gaeliska berättelser.
Eget projekt, "Havskattunge"Annika RockströmEget projekt, "Havskattunge"En liten havskattunge, utifrån skisser på små havskatter som jag tecknade på Havets Hus i Lysekil.
WWF, Ritskolan, liten ekorrungeAnnika RockströmWWF, Ritskolan, liten ekorrungeBild på en liten ekorrunge i akvarell och tuschpenna, målad för WWFs Pandatidnings ritskola.
Omslagsbild till Lilla HavsbokenAnnika RockströmOmslagsbild till Lilla HavsbokenOmslagsbild till "Lilla Havsboken", en bok om vanliga och ovanliga djur i havet vid västkusten. Bilden är målad i akvarell och blandteknik. Läs mer om boken och beställ den gärna på www.annikarockstrom.se (Omslagslayout av Lena Liljestrand)
"Sandliv" ur "LIlla havsboken".Annika Rockström"Sandliv" ur "LIlla havsboken"."Sandliv". Bild på mikroskopiska små djur i sanden målad i akvarell och blandteknik. Den finns i "Lilla havsboken", en bok med bilder från flera olika konstnärer. Se fler bilder och läs mer om boken som du också kan beställa på www.annikarockstrom.se
Rabén & Sjögren, "Klippa, sten och sand"Annika RockströmRabén & Sjögren, "Klippa, sten och sand"Omslagsbild till "Klippa, sten och sand", en geologibok för barn. Den är skriven av Åsa Lind, illustrerad av mig och utgiven av Rabén & Sjögren 2001.
Sveriges Natur, strandbild.Annika RockströmSveriges Natur, strandbild.Illustration till tidningen Sveriges Natur.
WWF, Ritskolan, lemur; steg1Annika RockströmWWF, Ritskolan, lemur; steg1Steg nummer ett av fem i en ritskola där du slutar med en lemur i svartvitt. Ritskolan publiceras i Pandatidningen som är WWF Världsnaturfondens barntidning. Jag börjar ofta ritskolan med cirklar och streck för att sedan bygga på med mer former och detaljer. Jag lägger in målade djur vid sidan av för att man även ska kunna se färgen och lite olika ställningar.
WWF, Ritskolan, lemur; steg 5Annika RockströmWWF, Ritskolan, lemur; steg 5Steg nummer fem av fem i en ritskola där du slutar med en lemur i svartvitt. Ritskolan publiceras i Pandatidningen som är WWF Världsnaturfondens barntidning. Jag börjar ofta ritskolan med cirklar och streck för att sedan bygga på med mer former och detaljer. Jag lägger in målade djur vid sidan av för att man även ska kunna se färgen och lite olika ställningar.
WWF, Ritskolan, lemur med ungeAnnika RockströmWWF, Ritskolan, lemur med ungeBild i akvarell och tusch av lemur med unge, målad för "Ritskolan" i Pandatidningen som ges ut av WWF.
WWF, Omslagsbild.Annika RockströmWWF, Omslagsbild.Bild i akvarell och tuschpenna till omslag för Naturväktarrapport, WWF.
WWF, 3 cirklarAnnika RockströmWWF, 3 cirklarTre cirklar som visar: längst ute, den gröna basen för allt levande, i nästa cirkel vi människor som bestämmer över hur naturens resurser tas tillvara, och i mitten ekonomins betydelse för det hela. En bild i akvarell och tuschpenna målad för WWF, Sverige.
WWF, Naturväktarrapport, "Grodan läser"Annika RockströmWWF, Naturväktarrapport, "Grodan läser"Den här grodan teckade jag för några år sedan till Världsnaturfonden WWFs Naturväktares årsrapport. Grodan upptäcker naturen och kollar på virvelbaggar och andra spännade småkryp.
WWF, Grodan spelar gitarr.Annika RockströmWWF, Grodan spelar gitarr.Grodan spelar för djuren i insjön. Akvarell för WWF Naturväktarna.
WWF, Grodan kollar på virvelbaggarAnnika RockströmWWF, Grodan kollar på virvelbaggarGrodan upptäcker virvelbaggar i sjön. Akvarell för WWF Naturväktarna.
Sveriges Natur, verktygslådaAnnika RockströmSveriges Natur, verktygslådaBild i akvarell och tuschpenna för Sveriges Naturs barnsida.
Naturguide för västkustenAnnika RockströmNaturguide för västkustenBild på skarv till "Naturguide för västkusten"med illustrationer och korta texter av Annika Rockström och Maj Persson. Du kan läsa mer om Naturguiden som beskriver de vanligaste växterna, fåglarna och havsdjuren på västkusten och även beställa den på www.majpersson.se
WWF, HåvareAnnika RockströmWWF, HåvareIllustration i svartvitt till WWF Naturväktarnas årsrapport.
Annika Rockström
Brastad
0523-22 771
0701 - 42 69 82

Annika Rockström

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Annika Rockström och jag tecknar och målar framförallt bilder som handlar om djur och natur och människans relation till djur och natur.

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

Jag tycker om att teckna, att avbilda det jag ser, och jag tycker väldigt mycket om att teckna djur. Speciiellt havets djur. Det är också kul att experimentera, leta färger, prova lite olika uttryckssätt. Och tillfredsställande när man sen hittar ett sätt som passar det man håller på med.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Jag vill verkligen göra mitt bästa, och jag är mån om att lyssna in min uppdragsgivare. Jag visar gärna många skisser och diskuterar hur uppdraget kan lösas på bästa sätt.