Åsa Wärn Björling portfolio

GräskarpÅsa Wärn BjörlingGräskarpGräskarp, en av ett antal illustrationer jag tecknade till informationsskyltar vid den biologiska vattenreningsparken intill Tullgarns slott, uppdragsgivare var Statens Fastighetsverk.  Tio dammar utgör en anläggning för biologisk vattenrening. Avloppsvattnet från samtliga fastigheter i tullgarnsområdet leds orenat till detta dammsystem. Här renas vattnet stegvis genom olika biologiska processer. Det passerar dammar, grusfilter och vattentrappor, därefter rinner det via ett alkärr renat ut i havet. I anläggningen ingår också en kompostanläggning, där den näringsrika skörden från dammområdet tas till vara tillsammans med växtavfall från den övriga slottsparken.
KattÅsa Wärn BjörlingKattKatt, digitalt måleri, Photoshop.
SnödropparÅsa Wärn BjörlingSnödropparSnödroppar, Galanthus nivalis. Digitalt måleri, Photoshop
FjärilseffektenÅsa Wärn BjörlingFjärilseffektenIntressant uppdrag, bokomslaget till romanen Fjärilseffekten av Karin Alvtegen utgiven på Brombergs Förlag. En mörk och dyster berättelse om människor som inte når fram till varandra. Mina första skisser som såg rätt dova och seriösa ut ratades av förlaget. Handlingen utspelar sig till stor del i Gamla Stan i Stockholm. Stod uppe på bron till Katarinahissen och tog fotot som efter ett antal skissvändor till slut valdes till omslagsbild. Förutom i hårdpärm gavs romanen ut i pocket och som ljudbok, varje version i sin egen färgton.
ModerspassionÅsa Wärn BjörlingModerspassionBokomslag till romanen Moderspassion
Silverstreckad pärlemorfjärilÅsa Wärn BjörlingSilverstreckad pärlemorfjärilSilverstreckad pärlemorfjäril (Argynnis paphia) är en art i släktet pärlemorfjärilar. De första uppträder i början av juli, och sedan flyger de fram till slutet av augusti. Den håller till på ängsmarker, i skogsgläntor och i skogsbryn. Photoshop.
VinterlekÅsa Wärn BjörlingVinterlekPorträtt i vinterlandskap, digitalt måleri, Photoshop.
KålhuvudenÅsa Wärn BjörlingKålhuvudenDigitalt måleri. Photoshop.
Sova rävÅsa Wärn BjörlingSova rävDigitalt måleri. Photoshop.
LucasÅsa Wärn BjörlingLucasDigitalt måleri. Photoshop.
Brunbjörn (Ursus arctos)Åsa Wärn BjörlingBrunbjörn (Ursus arctos)Brunbjörnen lever mest på växter. Bristen på mat gör att björnen sover bort vintern. På hösten går den i ide i en utgrävd myrstack, under en stor sten i en bergskreva eller i en grävd jordhåla. Efter fem till sju månader, kommer björnen ut. Under tiden i dvala äter och dricker björnen ingenting, utan lever på fettreserver som den byggt upp under hösten. Hjärtat slår långsamare än normalt och kroppstemperaturen sjunker. Matsmältningsapparaten fungerar inte och unrinproduktionen upphör helt. Digitalt måleri, Photoshop.
FjärilslarvÅsa Wärn BjörlingFjärilslarvTecknad och målad i Photoshop.
HasselmusÅsa Wärn BjörlingHasselmusDigitalt måleri. Photoshop.
NobelklassikerÅsa Wärn BjörlingNobelklassikerPå uppdrag av Brombergs Bokförlag formgav jag bokserien Nobelklassiker, som innehåller sexton verk av författare som tilldelats Nobelpriset i litteratur. Ett mycket intressant och spännande uppdrag som förutom formgivning och typografi av både omslag och inlagor även inbegrep att letat upp bilder till alla omslag. På Instagramkontot warn_bjorling ligger fler exempel från serien.
Bokomslag Majgull AxelssonÅsa Wärn BjörlingBokomslag Majgull AxelssonOmslag till författaren Majgull Axelssons romaner utgivna på Brombergs Bokförlag. Aprilhäxan, Långt borta från Nifelheim, Slumpvandring, Rosario är död och Moderspassion.
Bokomslag Religion för ateisterÅsa Wärn BjörlingBokomslag Religion för ateisterOmslag till boken Religion för ateister skriven av författaren Alain de Botton. Collage av fotografier sammanställt och bearbetat i Photoshop. Uppdragsgivare Brombergs Bokförlag.
Mönstret StellaÅsa Wärn BjörlingMönstret StellaGul färgvariant av mönstret Stella.
Den magiska bönanÅsa Wärn BjörlingDen magiska bönanDen magiska bönan – om kaffe och kaffedrickande genom tiderna. Illustration och formgivning av omslag och inlaga. På Instagramkontot warn_bjorling finns bilder från inlagan.
Åsa Wärn Björling
Vaxholm
0707496091
0707-49 60 91