ÅsaLisa Linnman portfolio

Eget projekt, ”Solfångare – från klorfyll till mykorrhiza”ÅsaLisa LinnmanEget projekt, ”Solfångare – från klorfyll till mykorrhiza”Det egna projektet: Berätta om skogarna betydelse för klimatet och livet på Jorden.               Solens kraft, luftens vatten och koldioxid förvandlas till en ström av socker. Flödet går genom kvistar och grenar, stam och rötter och energin fördelas till trädens alla delar. Rottrådarna ingår förbund med svamphyfer i mykorrhizor, där träden byter hälften av sockret mot näringsämnen från jorden och mineraler från bergen under. Det är träden som skänker det mesta av kraften från himlen till jorden, för att mullen ska kunna skapas i världens alla skogar
Eget projekt, “Bara trädet”ÅsaLisa LinnmanEget projekt, “Bara trädet”Det egna projektet: Berätta om skogarna betydelse för klimatet och livet på Jorden. För att leva väl behöver ett träd ett rotsystem som är lika stort som kronan.
Eget projekt, ”Vart tog livet vägen”ÅsaLisa LinnmanEget projekt, ”Vart tog livet vägen”Det egna projektet: Berätta om skogarna betydelse för klimatet och livet på Jorden. I denna saga knuffar en förtrollad gammal gran ner patron Patrik huvudstupa under en rotvälta, så bara byxbaken och stövlarna syns. Alltmedan ett snötäcke sakta lägger sig över honom och skogen inser han hur viktiga träden och alla andra varelser nere i jorden är för att skogen ska leva.
ÅsaLisa Linnman
ÅsaLisa Linnman
ÅsaLisa Linnman
”Solfångare – från klorfyll till mykorrhiza”, eget projektÅsaLisa Linnman”Solfångare – från klorfyll till mykorrhiza”, eget projektSolens kraft, luftens vatten och koldioxid förvandlas till en ström av socker. Flödet går genom kvistar och grenar, stam och rötter och energin fördelas till trädens alla delar. Rottrådarna ingår förbund med svamphyfer i mykorrhizor, där träden byter hälften av sockret mot näringsämnen från jorden och mineraler från bergen under. Det är träden som skänker det mesta av kraften från himlen till jorden, för att mullen ska kunna skapas i världens alla skogar.
ÅsaLisa Linnman
Tystberga
0156-310 36
070-393 06 46

ÅsaLisa Linnman

Illustratör i biologi och natur

Utbildad i biologi och geologi. Arbetar i akvarell, blyerts, tusch och med linoleumtryck, litografier, stentryck, broderier, bildväv.

Illustrerat bl.a. grundbok för gymnasieskolan Växt – och djurliv, Natur och Kultur FAKTA; informationsskyltar till naturreservat för Skogssällskapet, kommuner, Länsstyrelser.

Arbetar f.n. med eget bildföredrag för att visa på skogarnas avgörande betydelse för klimatet och livet på Jorden.