Bie Erenurm portfolio

Eget projekt NärmiljönBie ErenurmEget projekt NärmiljönTeckning med kulspetspenna av industrihistoria.
Ny Tid (Finland) Illustration och diktBie ErenurmNy Tid (Finland) Illustration och diktPublicerat dikt och två teckningar i finlandssvenska Ny Tid, Finland.
Eget projekt Naken kvinna krokiBie ErenurmEget projekt Naken kvinna krokiKvinna kroki kolteckning
Eget projekt Kvinna DoldBie ErenurmEget projekt Kvinna DoldArbete med objekt
Hudiksvalls Tidning Illustration BastubadBie ErenurmHudiksvalls Tidning Illustration BastubadBastubad i Delsbo illustrerar artikel i Hudiksvalls Tidning
Norrköpings Tidning TomtesäckenBie ErenurmNorrköpings Tidning TomtesäckenBilden är publicerad i Norrköpings Tidning kring julen 2018, samt vid samma tid i Miljömagasinet som en illustration till den egna dikten Tomtesäcken.
Eget projekt Liten fågelBie ErenurmEget projekt Liten fågelLiten död fågel, i serie av hittade döda djur i mitt landskap. 2019.
Eget projekt mot elsmog, 2014. Kanariefågel.Bie ErenurmEget projekt mot elsmog, 2014. Kanariefågel.Canary birds where used in maning, to warn for poison in the air. Today they are used as a symbol of warning.
Marias Enmans Orkester - publicerad i ETC 1979 ca.Bie ErenurmMarias Enmans Orkester - publicerad i ETC 1979 ca.Publicerad i ETC. Marias "Enmansorkester". Maria Johansson levde 1918-2002 och var en välkänd Stockholmsprofil. Under flera decennier sjöng och spelade hon andliga sånger offentligt. Stadsmuséet: http://www.stockholmskallan.se/Soksida/Post/?nid=13748&transmitted=1
Oljemålning, såld. Irisar.Bie ErenurmOljemålning, såld. Irisar.Irisar, Jylland
Ett enkelt hjärta. 2006.Bie ErenurmEtt enkelt hjärta. 2006.Människohjärta, en affisch till en egen utställning.
Bie ErenurmVärldens finaste hund, den första hundvännen, jakthund
Bie ErenurmSkiss till egen idé. Mamma och jag
Bie ErenurmOljemålning av utsikt i Hälsingland
Bie ErenurmBarn. Bild från Tiggarlapp, Stockholms innerstad
Musse Pigg har ordetBie ErenurmMusse Pigg har ordetDockinstallation. Foto. Bild med en hotfull känsla.
Bie ErenurmSkinlove, Stockholm
Bie Erenurm1980 blev jag arg, hoppade av Konstfack och stack till Lofoten och tog jobb som fiskare. Det resulterade i teckning och text i Arbetaren, och år 2007 en magisterexamen i Interdisciplinära Konstarter vid Estlands Konsthögskola

Bie Erenurm

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Bie Erenurm. Tecknande är för mig ett sätt att uppleva och registrera, ofta i ögonblicket, det som sker. Med pennan i handen öppnar sig ett annat seende, vare sig det är ute i verkligheten, i en rättegångssal eller på teater. Bilderna kan bearbetas och sättas i sammanhang som ger dem en annan betydelse eller förstärker det sedda. Jag är konstnär, fotograferar och skriver. Illustrerar egna texter och dikter med tecknad eller fotograferad bild. Jag är utbildad i Interdisciplinära konstarter, med magister tagen vid Estlands Konsthögskola år 2007, konstutbildningarna påbörjade jag på Konstfack, sedan Konstakademien i början av nittonhundraåttiotalet.

Vad jobbar du med just nu?

Jag gillar att vara ute på plats och teckna. Gillar det spontana och fräscha, det omedelbara. Gillar att fånga upp nya ideer. En av mina nya ideer är att starta ett galleri i Tallinn, där jag bor periodvis. Det ger frihet att själv ställa ut när jag vill, och delta i konstlivet på andra premisser än att bara vara konstnär. Galleriet heter Kelder och bloggen syns på denna sida.

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Att få arbeta med någon kontinuerligt, som liksom jag uppskattar tecknande med enkla linjer och inte anser att det är nödvändigt att alltid försköna verkligheten. Gärna karikatyrer av samtida politiker och makthavare!!! Jag tycker om naturen. Vistas en hel del i Hälsingland, blå berg, årstidsskiftningar. Ingen som vill ha skisser av natur?