Björn Thomasson portfolio

Logga, visuell identitet och illustrationBjörn ThomassonLogga, visuell identitet och illustrationKinesiska tillverkaren PeiSheng beställde ett genomgående arbete med logga, modellnamn, visuell identitet och grafisk profil på kajaker och båtar. Här är exempel för en K1-kajak. Illustrator/Photoshop.
Akvarellporträtt för vårdmässaBjörn ThomassonAkvarellporträtt för vårdmässaOriginalakvarell 50x70 cm använd som monterdekoration vid en vårdmässa. Uppdragsgivare: Metaform
Akvarell. ProduktillustrationBjörn ThomassonAkvarell. ProduktillustrationIllustrationen gjordes för att i fackpressannonser presentera en ljuddämpningsmodul för banvallar inom tättbebyggt område. Akvarell. Uppdragsgivare: Skanska Prefab. Art director: Robert Hofbauer, Sahlin & Co
Dekorförslag till en tänkt oneoff hybrid-surfski-kajak vid namn Orca.Björn ThomassonDekorförslag till en tänkt oneoff hybrid-surfski-kajak vid namn Orca.Det här dekorförslagen har legat i idélådan ett tag nu – ursprungligen tänkt som blickfång på kajakmässor för en surfski, men en konkurrent hann före med namnet Orca. Nu väntar jag på någon hemmabyggare bygger landets häftigaste hybridkajaksurfski – och tar risken att en riktig Orca fattar tycke för kajaken ;-) Illustrator/Photoshop.
Frej (Illustrator/Photoshop)Björn ThomassonFrej (Illustrator/Photoshop)Illustration för en havskajak som hugade paddlare kan bygga själv. Illustrator/Photoshop.
IkonBjörn ThomassonIkonVinjettbild för produktbroschyr. Akvarell/tusch. Uppdragsgivare: Axis. Art director: Robert Hofbauer, Sahlin & Co
Isbjörn och kajakBjörn ThomassonIsbjörn och kajakEn av mina goda vänner, Svante Lysén, fick sin kajak skadat på Svalbard och beställde en dekal som förklarar hur det gick till ;-)
LoggaBjörn ThomassonLoggaSvedStoreCO2 – ett nytt svenskt akademiskt/industriellt projekt som tävlar om EU-pengar för att kunna bli ett pilotprojekt för att ta hand om koldioxid. Mitt uppdrag var att hitta en samlande visuell symbol för ansökan och dithörande dokumentation, och som kan fungera som logga för verksamheten om EU-stöd beviljas för pilotprojektet.
Banners för produktpresentationBjörn ThomassonBanners för produktpresentationAxis Kayaks i Norge, som jag formgivit en serie kajaker och tillbehör för, beställde rollups inför presentationen av kajakerna.
Solvagnen från Trundholm. AkvarellBjörn ThomassonSolvagnen från Trundholm. AkvarellSolvagnen från Trundholm, ur en serie gamla energisymboler. Akvarell. Uppdragsgivare: Lunds Energi. 
Vinjettbild. Akvarell/PhotoshopBjörn ThomassonVinjettbild. Akvarell/PhotoshopVinjett för tidskriftsartikel om kajakers historia osm jag skrev för tidningen Paddling. Akvarell plus digital efterbehandling
Akvarellbild för ett historieprojekt på internetBjörn ThomassonAkvarellbild för ett historieprojekt på internetIllustration för Terra Scaniae - ett historieprojekt på webben för barn. Matilda Olsson: barnarbetare och korgmakerska i tidigt 1900-tal. Akvarell.
Barnboksillustration. Akvarell.Björn ThomassonBarnboksillustration. Akvarell.Barnboksillustration. En urgammal flygödla som råkar hamna i vår tid, med en skadad vinge. Akvarell 
Illustration för folder. Akvarell.Björn ThomassonIllustration för folder. Akvarell.Illustration för produktbroschyr om ett mobilt övervakningssystem för flygplatser, arenor mm. Akvarell. Uppdragsgivare: Ericsson Microwave
Kajakgeografi. Tuschteckning.Björn ThomassonKajakgeografi. Tuschteckning.Tuschteckning för min egen bok och sajt, av de traditionallen kajakernas historiska hemvist. 
Akvarell. Haverdal.Björn ThomassonAkvarell. Haverdal.Stranden bortom udden, akvarell, 440 x 310 mm, Haverdal.  
Bild ur en bok med äventyrsberättelser från Shetlandsöarna. 2017. Illustrator/Photoshop.Björn ThomassonBild ur en bok med äventyrsberättelser från Shetlandsöarna. 2017. Illustrator/Photoshop.Bilden är för en bok med äventyrsberättelser från Shetlandsöarna och är i blandteknik: fragment av fotografier, egna och författarens, i kombination med teckning/akvarell, efterbehandlade i Illustrator och Photoshop. 2017.
Eget projekt: byggmetod, segelbåt i plywood, 2014Björn ThomassonEget projekt: byggmetod, segelbåt i plywood, 2014Bilden finns på katalogsidan för små båtar på min webbsajt, och visar rekommenderad byggteknik för en liten seglande Sharpie i plywood. Illustrator/Photoshop.
Björn Thomasson
Lund
046 139416

Björn Thomasson

Jag har jobbat med illustration/design sedan mitten av 80-talet och hunnit med det mesta. Numera gör jag det mesta i datorn (Illustrator/Photoshop/InDesign/Coda), men egentligen saknar jag tiden med akvarell, penna och tusch. Jag har ingen "husstil" eller standardmanér utan anpassar uttrycken till uppdragsgivarens krav.

Mina uppdrag sväller inte sällan ut till en cocktail av aktiviteter, där det ena leder till det andra: företagsidentitet, produktdesign, illustrationer, webbutveckling, marknadsföringsmaterial mm, men jag åtar mig naturligtvis även begränsade jobb.