Camia PIA Pettersson portfolio

Camia PIA Pettersson
Göteborg
0735429987

Camia PIA Pettersson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Camia PIA Pettersson Verksam konstnär, illustratör och pedagog. 

Jag har ett par år på nacken som illustratör och van vid att jobba mot kunder och vara lyhörd men utifrån mångfalld och genus.

Som mina arbetsmaterial använder mig av teckning och måleri med både akvarell, tusch och akryl, men gör även grafik, skulptur, installationer och performance. Jobbar på papper men behärskar photoshop, illustrator och lättare animationsptogram.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Jag är väldigt bra på att skapa live. Jag målar gärna inför publik på mässor och event. Med ena foten inne på att vara företagare och andra foten till  bpedagog är det inga problem med att skapa och vara social samtidigt. Jobbar gärna som dokumenterande illustratör på föreläsningar då jag tolkar allt i bild och färg på plats med olika efter bearbetningar.

En vanlig dag på kontoret, vad händer då?

I min atelje är det P1 på, det finns the, miljontals pennor och tjockt bra papper. Minst 4 projekt skall vara igång samtidigt, gärna i olika material och med olika syften. Inspirationen söker jag i mig själv. En bild blir skulptur, ett foto och en teckning ett grafiskt blad, en installation blir en prefomance som blir en ny berättelse och en ny bild.