Camilla Eltell portfolio

Illustration profilerade skyltar för LillsvedCamilla EltellIllustration profilerade skyltar för LillsvedTvå profilerande illustrationer med text och grafisk form har graverats på utomhusskyltar för att välkomna besökare till Idrottsfolkhögskolan Lillsved ute på Värmdö. Illustrationerna är en förlängning av tidigare formgivning av textila väggvepor i herrgårdens entré.
Textildesign, kontrosinredning för AlterviewCamilla EltellTextildesign, kontrosinredning för AlterviewI inredningskoncept till ett nytt kontor formgav jag allt från mattor, tapeter och textil samt möbelinredning. Bilden är en av textilierna för kök och lounge och baseras på originalmålningar på fiberduk.
Fåglar Eget arbeteCamilla EltellFåglar Eget arbeteArtprint med handritade fåglar i måleriskt kollage. Bilderna säljs som vykort och artprints.
Eget arbete, kollageCamilla EltellEget arbete, kollageTuschteckningar sammansatt i kollage på ämnet bygga broar och kommunikation. Finns att beställa som artprint, som textil på kudde eller textil på löpmeter.
Illustration PartnerTechCamilla EltellIllustration PartnerTechIllustrationer och grafisk form av sälj- och marknadsmaterial för PartnerTech.
Illustration, reseböcker för barnCamilla EltellIllustration, reseböcker för barnIllustration och grafisk form för resebokserien "Hemma bra men borta bäst" - Thailand. Boken innehåller både barnboksillustration i en berättelse om en barnfamilj med gosedjuret Dipsy som åker på semester, samt faktaillustration för karta, kultur- och tipssidor.
Väggillustration, privathemCamilla EltellVäggillustration, privathemEn unik väggillustration för kök i gammal anrik våning i Uppsala. Verklig storlek på väggen är 13 kvm och mitt i tapeten sitter även ett litet fönster som illustrationen inkorporerats med. Vid intresse för unik väggillustration, hör av dej för priser och tillvägagångssätt.
Illustrationer för Uppsala UniversitetCamilla EltellIllustrationer för Uppsala UniversitetIllustrationer I rapport från Uppsala Universitet om arbete och hälsa för nya svenskar. Intervjuer och förstudie gjordes genom Nacka Kommun.
Grafisk form och illustration, utvecklingsarbete SidaCamilla EltellGrafisk form och illustration, utvecklingsarbete SidaGrafisk form och illustration för booklet om Etiopiens landindelning. Uppdrag för Orgut Consulting som arbetar med utvecklingsuppdrag för Sida.
Profilerande illustration, pitch Camilla EltellProfilerande illustration, pitch Profilerande illustrationer för skärgårdsstad. En del av flera olika i pitch för Vaxholms kommun.
Illustrationer för animationCamilla EltellIllustrationer för animationIllustration för animering samt gränssnittsdesign för paketspel i en utställning för Postenmuseum. Unna Design producerade hela utställningen där detta spel var en del. Se mer www.unnadesign.se
Illustration och grafisk form, Teater RapidCamilla EltellIllustration och grafisk form, Teater RapidIllustration och grafisk form för teateraffisch för tre korta pjäser av Alan Ayckbourne. Teater Rapid spelade pjäsen vid fyra tillfällen på Sibylleteatern hösten 2009.
Illustration for webbCamilla EltellIllustration for webbVisuell profil för Adesso Productions. Webbdesign och nytt illustrationsmanér bland annat. Adesso Productions finns i Helsingborg och arbetar med kulturella verktyg för att stärka ungdomar och vuxna inom skola och fritidsverksamhet.
Illustration och visuell plattform, skolaCamilla EltellIllustration och visuell plattform, skolaNy visuell profil för Da Vinciskolan i Saltsjöbaden - en friskola som tar inspiration från Montessoripedagogiken samt värdesätter konst och vetenskap. Illustrationsmanér och webbdesign först.
Karta och illustrationer, reseböcker för barnCamilla EltellKarta och illustrationer, reseböcker för barnKarta i reseböcker för barn "Hemma bra men borta bäst". Titlarna Turkiet, Spanien, Kanarieöarna, Grekland och Thailand finns i handeln.
Visuell profil och illustration, Forska Utan DjurförsökCamilla EltellVisuell profil och illustration, Forska Utan DjurförsökIllustrationer och diplom för Snällhetskampanj åt Forska Utan Djurförsök.
Illustration, reseböcker för barnCamilla EltellIllustration, reseböcker för barnIllustration och grafisk form för resebokserien "Hemma bra men borta bäst" - Thailand. Passar bra för semeterresan med barn.
Illustration för textil inredningCamilla EltellIllustration för textil inredningIllustrationen är är skapad som en del i visuell identitet för Siggesta Gård och trycks på en större linneduk att hängas i loungen.
Camilla Eltell
Stockholm
0709 46 11 25

Camilla Eltell

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Camilla Eltell och arbetar med visuell kommunikation, illustration och fri bildkonst. Visuell profil tar jag ofta vidare till profilerad, unik inredning. Fri bildkonst och måleri ställer jag ut med jämna mellanrum och en del av konsten blir till material i grafisk form och inredningsprodukter. De säljs just nu i egen webbshop, hos Gustavsbergs Designhouse (tidigare Chamotte Market), i London hos Blåbär Scandinavian Design.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Kunder brukar uttrycka några fördelar – lätt att sätta mig in i och förstå uppdragsgivarens behov, kommer snabbt framåt och är serviceinriktad. Bakgrund som kommunikationskonsult och projektledare har gett erfarenhet av större projekt och sammanhang och därmed uppdragsgivarens villkor, kontext och organisation. Ofta hittar jag rätt känsla efter en första brief vilket uppskattas. Den gemensamma briefen är viktig och en bra frågestund eller förstudie ger bästa resultat. Uppdragsgivare blir ibland överraskade över en visuell lösning eller kommunikativt tilltag, men nöjda sen. Då har jag lyckats ge nåt extra!

Vad jobbar du med just nu?

Just nu arbetar jag med flera olika projekt. Varumärkesplattformar för olika företag, resurs på designavdelning på byggbolaget Veidekke Bostad där jag bland annat är med och tar fram koncept för kulör- och tapet i nyproduktion mm. Nyligen har jag levererat konceptinredning för modernt kontor med textil och mattor i måleriska uttryck. Vackra Lillsved Idrottsfolkhögskola på Värmdö har fått profil-illustrationer som graverats på nya utomhusskyltar.

Jag jobbar fortsatt i min ateljé som ligger i gamla fabriksområdet i Gustavsberg varvat med att vara ute hos kunder. Ett spännande co-creation uppdrag gjorde jag tillsammans med fem andra aktörer inom urban odling och samhällsutveckling. Vi skapade Rum Utan Ramar – en Ideträdgård för Nordiska Trädgårdar. Konceptet där man utvecklar en plats eller område med både konst, minnen, odling och medskapande behövs idag och jag ser fram emot att driva eller medverka i liknande projekt framöver!

Bygger min nya sajt nu och hänvisar till fb-sida.

Välkommen att höra av dej för samarbete!
Ring 0709 46 11 25 eller maila camilla@eltellform.se