Camilla Högberg portfolio

En uppsättning svenskt handalfabet digitalt illustrerad på uppdrag av Jag Hör Dig ABCamilla HögbergEn uppsättning svenskt handalfabet digitalt illustrerad på uppdrag av Jag Hör Dig ABSvenskt handalfabet med barnhand illustrerades på uppdrag ifrån Jag Hör Dig AB: Händerna illustrerades digitalt en och en men här vises som en bildöversikt. Produkrter med händerna syns på företagets hemsida https://jaghordig.com/
Privat projekt - Tack på svenskt teckenspråkCamilla HögbergPrivat projekt - Tack på svenskt teckenspråkDigital illustration, tackkort med instruktion i hur man tackar på svenskt teckenspråk. 
Eget projekt till sociala medier med julhälsning.Camilla HögbergEget projekt till sociala medier med julhälsning.Eget projekt till sociala medier med julhälsning.Digital illustration.
Akrylmålning och illustration på datorväska "Into the Woods"Camilla HögbergAkrylmålning och illustration på datorväska "Into the Woods"Akrylmålning och illustration på datorväska på uppdrag åt svenska Schooled By Paper som tillverkar produkter av papper som beter sig som läder.  Jag valde att använda hela ytan och målade även insidan av datorsleeven. Väskan går att finna hos Schooled By Papers hemsida: https://www.schooledbypaper.se/ samt deras Instagramkonto.
Schooled By Paper, mixed media "Into The Woods"Camilla HögbergSchooled By Paper, mixed media "Into The Woods"Akrylmålning och illustration på datorväska på uppdrag åt svenska Schooled By Paper som tillverkar produkter av papper som beter sig som läder.  Jag valde att använda hela ytan och målade även insidan av datorsleeven. Väskan går att finna hos Schooled By Papers hemsida: https://www.schooledbypaper.se/ samt deras Instagramkonto.  
Illustration åt tidning - FönsterfikaCamilla HögbergIllustration åt tidning - Fönsterfika ”Fönsterfika”. Illustration som beställdes av Dövas Tidning och skulle ha något relaterat till de rådande omständigheterna med Corona. Jag fick fria händer och inspirerades av 80 talets färgpalett och den positiva framtidssynen man hade då som vii behöver mer av idag! Vi behöver fortsätta vara positiva och vara rädda om varandra! Många detaljer kommer ifrån min egen barndom kontra från den verklighet vi lever i idag. Vi behöver skapa nya förutsättningar till att kunna leva som vanligt på ett hållbart sätt. Det som är så häftigt med teckenspråket är att det inte hindras av några fönster, den äldre mannen tecknar ”fika” medan den äldre flickan gör ILY-hand
Illustration på poster - SystrarCamilla HögbergIllustration på poster - SystrarMed Jane Bark's illustration "Wahl's universum" som förlaga skapade jag en egen tolkning "Systrar" med mångfald och funktionsvariation som fokus. Motivet finns att köpa som poster där all överskott går till Kvinnohuset i Örebro för att stötta dem i deras viktiga arbete med utsatta kvinnor. Bilden skissades fram och slutfördes digitalt.  Läs mer om postern på Mo Gart's hemsida: http://mogarts.se/2020/08/janes-universum-vaxer-med-en-spin-off-av-camilla-hogberg/  
Spooky HalloweenCamilla HögbergSpooky HalloweenIllustration som skissades och sedan slutfördes digitalt. Användes i samband med en hälsning till följare inför Halloween på sociala medier. 
Mönsterdesign på tyg - Bevingat språk - GrönCamilla HögbergMönsterdesign på tyg - Bevingat språk - GrönEn mönsterdesign med handtecke som visar ord på tyget på svenskt handalfabet. Orden är "prata, flirta och retas" och finns i tre färger.  Designen skapades åt Pysselnabon AB och återfinns på deras hemsida. www.pysselnabon.se
ILY KurbitsCamilla HögbergILY KurbitsMönsterdesign åt Pysselnabon AB med det internationella handtecknet "I Love You" med kurbits runtom. Motivet finns både som stort tryck på tygkasse samt som stormönstrat på metervara. Kurbitsen är baserad på verklig kurbits från Dalarna, Sverige med egna tillägg med blåklockor och liljekonvalser baserade på mina egna barndomsminnen när jag växte upp i Dalarna. 
Uppdrag från privat kund - Familjen TrollhjärtaCamilla HögbergUppdrag från privat kund - Familjen TrollhjärtaEn duk pannå målad med blandad teknik såsom akryl, bläck och fernissa. Cirka 60 x 40 cm stor. 
Camilla Högberg
örebro

Camilla Högberg

Vem är du och vad gör du?

Jag heter Camilla Högberg och frilansar som passionerad illustratör, bildkonstnär och grafisk formgivare. Sysslar med allt ifrån akrylmålningar, teckningar till digital bildkonst. Kreativiteten flödar ständigt i mig och jag älskar att pröva på nya saker, idéer och tekniker. Jag prövar ständigt nya medium och program. Tar beställningar och uppdrag från kunder, både privata och företag. Har gjort illustrationer till tidningar och mönster till tyger. Loggor till föreningar och företag. Då teckenspråket är mitt första språk har jag fått många uppdrag som handlat om teckenspråk, visuell kommunikation eller kroppsspråk. Det är fantastiskt roligt. Jag älskar bilder med mycket detaljer så att man ständigt hittar något nytt varje gång man betraktar bilden.  Jag älskar både att jobba självständigt men också i ett team där man ror i hamn ett projekt eller uppdrag. 

Vad är viktigt för dig?

Att normalisera flödet! Jag vill se mångfald, olika typer av människor, olika sanningar och verkligheter samt människor med olika utmaningar och funktionsvariationer. Jag själv har dövblindhet men det är inget hinder utan snarare tvärtom – det gör att jag gör mitt yttersta i mitt arbete. Som dövblind konstnär utmanar jag normen och vi behöver fler som utmanar normer och skapar nya perspektiv och bilder att dela med oss till varandra. Är i grunden yrkesverksam socionom och möter alla olika typer av fantastiska människor och personligheter som inspirerar mig. 

Vad är ditt drömjobb?

Jag har flera! Att få skapa bokomslag, delta i fler konstutställningar, att få uppdrag som genererar nya kunskaper och erfarenheter. Det finns inga för små eller stora jobb!

Vad består din verktygslåda av?

Allt ifrån akryl, akvarell till bläck på olika typer av underlag. Som grafisk bildkonstnär/formgivare är det Adobes program jag är mest hemma i såsom Photoshop, Illustrator, Gimp, Indesign. Procreate och Vectorize och mycket mera. Sist men inte minst viktigt – alltid med en stor portion tålamod, humor och en kopp kaffe!

Spänningen i mitt skapande är att ha en vision och en förväntan och sen se vad som sedan faktiskt händer.

Jag finns både på facebook samt instagram:

Facebook: Camilla Högberg Konst & Design
Instagram: #bycamillahogberg