Camilla Högberg portfolio

Camilla Högberg
örebro

Camilla Högberg

Vem är du och vad gör du?

Jag heter Camilla Högberg och frilansar som passionerad illustratör, bildkonstnär och grafisk formgivare. Sysslar med allt ifrån akrylmålningar, teckningar till digital bildkonst. Kreativiteten flödar ständigt i mig och jag älskar att pröva på nya saker, idéer och tekniker. Jag prövar ständigt nya medium och program. Tar beställningar och uppdrag från kunder, både privata och företag. Har gjort illustrationer till tidningar och mönster till tyger. Loggor till föreningar och företag. Då teckenspråket är mitt första språk har jag fått många uppdrag som handlat om teckenspråk, visuell kommunikation eller kroppsspråk. Det är fantastiskt roligt. Jag älskar bilder med mycket detaljer så att man ständigt hittar något nytt varje gång man betraktar bilden.  Jag älskar både att jobba självständigt men också i ett team där man ror i hamn ett projekt eller uppdrag. 

Vad är viktigt för dig?

Att normalisera flödet! Jag vill se mångfald, olika typer av människor, olika sanningar och verkligheter samt människor med olika utmaningar och funktionsvariationer. Jag själv har dövblindhet men det är inget hinder utan snarare tvärtom – det gör att jag gör mitt yttersta i mitt arbete. Som dövblind konstnär utmanar jag normen och vi behöver fler som utmanar normer och skapar nya perspektiv och bilder att dela med oss till varandra. Är i grunden yrkesverksam socionom och möter alla olika typer av fantastiska människor och personligheter som inspirerar mig. 

Vad är ditt drömjobb?

Jag har flera! Att få skapa bokomslag, delta i fler konstutställningar, att få uppdrag som genererar nya kunskaper och erfarenheter. Det finns inga för små eller stora jobb!

Vad består din verktygslåda av?

Allt ifrån akryl, akvarell till bläck på olika typer av underlag. Som grafisk bildkonstnär/formgivare är det Adobes program jag är mest hemma i såsom Photoshop, Illustrator, Gimp, Indesign. Procreate och Vectorize och mycket mera. Sist men inte minst viktigt – alltid med en stor portion tålamod, humor och en kopp kaffe!

Spänningen i mitt skapande är att ha en vision och en förväntan och sen se vad som sedan faktiskt händer.

Jag finns både på facebook samt instagram:

Facebook: Camilla Högberg Konst & Design
Instagram: #bycamillahogberg