Catarina Batista portfolio

Catarina Batista
Lund
0768-792699

Catarina Batista

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?Jag heter Catarina Batista och jag är serietecknare, illustratör och mangalärare. Jag har illustrerat bilder, serier och omslag för olika tidningar, designat diplom och logotyper samt publicerat mina egna serier i samarbete med mina kollegor i Nosebleed Studio. (http://nosebleed-studio.com/)
Innehar F-skattsedel och kan fakturera.
Berätta lite om din bakgrund. Har du gått någon utbildning eller är du självlärd?Jag är mestadels självlärd vilket gör att jag kan anpassa min stil till många olika smaker. Min specialitet är manga.
2009-2010 gick jag på Serieskolan i Malmö första och andra året. Något år efter att ha avslutat min utbildning på Serieskolan gick jag ett år på Högskolan Kristianstad med inriktning web- och grafisk design.
Hur ser ditt drömuppdrag ut?Jag vill verkligen teckna för barn och unga, gärna med en lärande underton. Jag gillar kunder som på något sånär kan beskriva vad de är ute efter men det kan också vara roligt och befriande med kunder som ger en fria tyglar.
Jag hade älskat att illustrera en barnbok, -serie eller bilder till ett magasin.