Catharina Nygård portfolio

SolbildCatharina NygårdSolbildBild ur en serie porträtt gjorda med färgpenna. 2018.
ABC-klubben Catharina NygårdABC-klubben Julbok till läromedlet ABC-klubben, skriven av Mats Wänblad, utgiven av Natur&Kultur.
Bilder till forskningsrapportCatharina NygårdBilder till forskningsrapportVinjetter gjorda till forskningsrapporten "Global Foresight 2050" skriven av Sten Nilsson och Fredrik Ingemarsson, SLU, 2017. "Sex globabala scenarier och implikationer för skogssektorn."
Eget projekt "Sommardag"Catharina NygårdEget projekt "Sommardag"Bild ur eget projekt, gjord med blandteknik, 2017-2018.
BarntidningsillustrationCatharina NygårdBarntidningsillustrationIllustration till artikel om ADHD för Barntidningen Eos, Finland.
Julkampanj på sociala medierCatharina NygårdJulkampanj på sociala medierFyra illustrationer gjorda för Ev.Lutherska kyrkan i Finlands julkampanj på sociala medier 2018. Bilderna publicerades tillsammans med korta texter med utgångspunkt ur julevangeliet: Maria, Josef, Herdarna och Stjärntydarna.
Åland Post, utställningskortCatharina NygårdÅland Post, utställningskortUtställningskort och frimärken inför ett OS 2020 som aldrig blev av. Uppdragsgivare Åland Post.
Porträtt Catharina NygårdPorträtt Porträtt av ungdom med stickad halsduk.
Sångbok, "5 små apor"Catharina NygårdSångbok, "5 små apor"Illustration till sången "Fem små apor" ur sångboken Sånger för alla nya, Vilja förlag 2017.
Omslag till sångbokCatharina NygårdOmslag till sångbokOmslagsbild till sångboken "Sånger för alla nya", utgiven på Vilja förlag 2017
Tidningsillustration om alkoholCatharina NygårdTidningsillustration om alkoholIllustration till artikel om alkohol på jobbet, tidningen Plåt & Vent.
Eget projekt "Under bordet"Catharina NygårdEget projekt "Under bordet"Bild ur ett eget pågående projekt. "Under bordet" är målat med akryl på papper, 2017.
Frimärke "Beachvolley"Catharina NygårdFrimärke "Beachvolley"Frimärke och postkort gjort för Posten Åland 2011 med temat "Beachvolley". Teknik är tuschpenna på papper.
Flykt, affischbildCatharina NygårdFlykt, affischbildBild till affisch till en teater/cirkusföreställning av gruppen Teodok.
Eget projekt, "Monster"Catharina NygårdEget projekt, "Monster"Bild till ett större eget projekt, ej publicerat.
TidningsillustrationCatharina NygårdTidningsillustrationIllustration till tidningen Journalistens serie "Därför blev jag journalist".
Nostalgi, kåseriillustrationCatharina NygårdNostalgi, kåseriillustrationIllustration till kåseri i tidningen Hyresgästen.
Utställningskort "Sevärdheter"Catharina NygårdUtställningskort "Sevärdheter"Utställningskort för Posten Åland med tema "Sevärdheter".
Catharina Nygård
Stockholm
073-6637016

Catharina Nygård

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Catharina Nygård och har frilansat som illustratör sedan 1999. Jag gör bilder främst för tidningar, böcker och läromedel. De senaste åren har jag jobbat mycket med läromedel för lågstadiet, samtidigt som jag regelbundet tecknar åt tidskrifter som t ex Journalisten och har gjort frimärke och utställningskort för Posten Åland.