Charlotte Rodenstedt portfolio

Malmö Lives BrahmsfestivalCharlotte RodenstedtMalmö Lives BrahmsfestivalTvå korta filmer för att marknadsföra Malmö Live och Malmö Symfoniorkesters Brahmsfestival. Historierna i filmerna är baserade på sanna historier hämtade från Johannes Brahms liv. Filmerna visades främst på sociala medier och plockades upp även upp av Klassiskt Musikmagasin mfl. Filmerna blev nominerade till Svenska Designpriset 2016.
En Annan Värld - Projicerad teaterföreställningCharlotte RodenstedtEn Annan Värld - Projicerad teaterföreställningEn Annan Värld  på Malmö Stadstater blandar animationer, skådespeleri och musik. Ett ensamt barn tecknar en låtsaskompis i en annan värld. När kompisen råkar i fara bestämmer sig barnet för att kliva in i den tecknade verkligheten och utmanar sina rädslor och sin fantasi för att få tillbaka sin vän. Föreställningen är baserad på teckningar som nyanlända barn i Malmö tecknat på temat ”En annan värld”. På ett konkret sätt blir berättelserna i barnens teckningar levandegjorda genom animationer, skådespeleri och musik. Charlotte Rodenstedt har skapat alla animationer till den 40 minuter långa föreställningen. Projectionerna visas på scenens tre väggar och golv samt som projectionmapping på objekt och en ridå i rummet. En Annan Värld visades på Malmö Stadsteater 9 september – 22 oktober 2017. I samarbete med IM (Individuell Människohjälp) och Barn i väntan/Barn i start.
Almi FöretagspartnerCharlotte RodenstedtAlmi FöretagspartnerAlmi Företagspartner ville använda film för att belysa deras olika verksamheter. Filmerna visades primärt på Pågatågen och regionbussarna i Skåne, så det var mycket viktigt att budskapet kunde förmedlas helt utan ljud. Vi beslutade därför att producera 3 textbaserade filmer á 20 sekunder. Kampanjen var väldigt framgångsrik och nu finns filmerna även anpassade för Almi Östergötland, Almi Kalmar Län och Almi Uppsala. Vi har även producerat trycksaker och annonser i samma stil.
Länsstyrelsen Skåne 8 marsCharlotte RodenstedtLänsstyrelsen Skåne 8 marsFilm till Länsstyrelsen i Skåne till Internationella kvinnodagen. Animation och Illustration av Charlotte Rodenstedt
Unicef StorverkCharlotte RodenstedtUnicef StorverkFilm för att motivera lärare och elever att vara med i Unicefs satsning Storverk (Operation Dagsverke).
IKEA, Toys Need a HomeCharlotte RodenstedtIKEA, Toys Need a HomeStop Motion Animation till IKEAs 2004 katalog. Fotad i IKEAs studios i Älmhult.
Årets Tekniker & TekniklöftetCharlotte RodenstedtÅrets Tekniker & TekniklöftetFilm för att uppmuntra tekniker att söka till Årets Tekniker och Teklniklöftet. Uppdragsgivare: Sydsvenska Handelskammaren
Ideon OpenCharlotte RodenstedtIdeon OpenVideo till Ideon i Lund. Gjord på uppdrag av The Big Plan i Malmö.
Drakhjärta Logo och animationCharlotte RodenstedtDrakhjärta Logo och animationAnimerad logo för SVTs dramasatsning "Drakhjärta" för barn i åldrarna 8-12.
SMKCharlotte RodenstedtSMKStop motion animation till bilförsäljaren SMK
Musikhjälpen intro 2014Charlotte RodenstedtMusikhjälpen intro 2014SVT/SRs Musikhjälpen behövde en kort flm som på ett enkelt sätt förklarade årets tema och varför det var viktigt. Filmen inledde musikhjälpen och visades även i nedklippta versioner som trailers och som reklam på YouTube.
Vinjett Den Itusågade Kaninen, SVT BarnCharlotte RodenstedtVinjett Den Itusågade Kaninen, SVT BarnVinjett till Barnkanalens Den Itusågade Kaninen, ett barnprogram om trolleri. Vinjetten byggs på idén att saker förvandlas och blir till något annat, precis som magiska tricks.
ShowreelCharlotte RodenstedtShowreelMin motion graphics/animation reel. Innehåller jobb från bland andra BBC, SVT, Yoplait, Probi, Malmö Museum och IKEA.
Probi Explainer VideoCharlotte RodenstedtProbi Explainer VideoFörklarande video till probiotikaföretaget Probi. Vad gör Probi, och hur kan de hjälpa dig må bättre.
Vinjett Skuggan SVTCharlotte RodenstedtVinjett Skuggan SVTVinjett till SVT Barnkanalens Skuggan. Programmet är producerat av Mint AB.
LaPuma/Levis/Universal Band SearchCharlotte RodenstedtLaPuma/Levis/Universal Band SearchSkivomslag till LaPuma. Del av kampanj jag gjorde åt Levis och Universal Music och som visades i alla Levi's och Carlingsaffärer i Skandinavien. Kampanjen innehöll även skyltfönsterdekorationer mm.
Vinjett Cirkus ImagoCharlotte RodenstedtVinjett Cirkus ImagoVinjett och logotyp till Cirkus Imago - En chans på Millionen.
Skånetrafiken - Det naturliga valetCharlotte RodenstedtSkånetrafiken - Det naturliga valetIntern film för Skånetrafiken om deras nya värdegrundsplatform.
Charlotte Rodenstedt
Malmö
0704836288

Charlotte Rodenstedt

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Charlotte Rodenstedt. Jag är från början en grafisk designer med illustrationsfärdighet som av en slump började jobba med rörlig grafik för TV. Numera består 90% av mina jobb av rörlig bild och bland mina kunder finns Unicef, BBC, Levis, SVT, Lunds Tekniska Högskola samt diverse små och stora produktionsbolag. Mitt eget bolag heter Bloody Honey.

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Jobb där jag får jobba med både illustration och video är alltid kul! Färggrann barn-tv så som tex Professor Balthazar eller filmvinjetter i stil med det till Catch Me If You Can vore nog drömjobben.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Att jag kan fixa det mesta. Och är det något jag inte kan så har jag många personer i mitt nätverk, tex copys, ljuddesigners och filmare, kunden behöver inte medla mellan olika kreatörer.