Christina Pettersson portfolio

SpårvagnsmönsterChristina PetterssonSpårvagnsmönsterMönster spårvagnar, tryckt som affisch 50x70 och ölunderlägg. Såld bla. på a´la london designmarknad i Göteborg 2013 och 2014
RäkmönsterChristina PetterssonRäkmönsterMönster Räkor, tryckt som affisch 50x70. Såld bla. på a´la london designmarknad i Göteborg 2013 och 2014
MakrillmönsterChristina PetterssonMakrillmönsterMönster makrillar, tryckt som affisch 50x70. Såld bla. på a´la london designmarknad i Göteborg 2013 och 2014
"Posiedon" Bilden är en del i en serie med temat "befria grönskan"Christina Pettersson"Posiedon" Bilden är en del i en serie med temat "befria grönskan"Porträtt 50x70, Del av en serie bilder med kända Göteborgsprofiler i en växande miljö.
"Karin Boye" del av serien till utställningen "befria grönskan" i GöteborgChristina Pettersson"Karin Boye" del av serien till utställningen "befria grönskan" i GöteborgPorträtt 70x100, Del av en serie bilder med kända Göteborgsprofiler i en växande miljö.
"Ebbot" del av serien till utställningen "befria grönskan" i GöteborgChristina Pettersson"Ebbot" del av serien till utställningen "befria grönskan" i GöteborgPorträtt 70x100, Del av en serie bilder med kända Göteborgsprofiler i en växande miljö.
Eget projekt MorotsdrömmenChristina PetterssonEget projekt MorotsdrömmenBlyertsillustration färglagd och komponerad digitalt.
Illustration affisch till Malmö Garden show 2015Christina PetterssonIllustration affisch till Malmö Garden show 201550x70 Akvarell till Malmö Garden show 2015 Furutom illustration, gjorde jag ut den grafiska formen och original till programblad, vepor, annonser mm.
Fisk och pärlaChristina PetterssonFisk och pärlaAkvarell A3
KranmönsterChristina PetterssonKranmönsterMönster med kranar i solnedgång, tryckt som affisch 50x70 Såld bla. på à la London i Göteborg 2013 och  2014  
LuftskeppChristina PetterssonLuftskeppLuftskepp/Zeppelinare
ÄlgvrålChristina PetterssonÄlgvrål100x70
Allergibroschyr för Cura apoteketChristina PetterssonAllergibroschyr för Cura apoteketInformationsbroschyr om allergi för ICAs egna apotek; Cura apoteket. Illustration och Grafisk Form.
Illustration Tillskärarakademin i GöteborgChristina PetterssonIllustration Tillskärarakademin i GöteborgIllustration Tillskärarakademin i Göteborg, för "öppet hus" 2015.
Dylan porträttChristina PetterssonDylan porträttDylan. Porträtt akvarell. 70x100
Illustration merchandise för Veronica MaggioChristina PetterssonIllustration merchandise för Veronica MaggioUtkast till Merchworld, merchandise för Veronica Maggio. Blyerts, bläck, akvarell.
Illustration mechandise för Veronica MaggioChristina PetterssonIllustration mechandise för Veronica MaggioUtkast till Merchworld, merchandise för Veronica Maggio. Blyerts, bläck, akvarell.
Illustration merchandise för Veronica MaggioChristina PetterssonIllustration merchandise för Veronica MaggioSlutligt tryck Merchworld, merchandise för Veronica Maggio. Blyerts, bläck, akvarell.
Christina Pettersson
Göteborg/malmö
0730392632

Christina Pettersson

Ursprungligen kommer jag från Malmö, det var där kärleken för det nya vita arket tändes. Idag är jag sedan flera år bosatt och verksam i Göteborg.
Innan jag pluggade Media– och Kommunikationsvetenskap studerade jag en del konst. Det var viktigt att ha som grund då jag tidigt visste att visuell kommunikation och uttryck (även
om jag inte uttryckte det så) var det jag skulle jobba med.

Att jobba med bild och text i samspel är det roligaste jag vet, hur form och bild kan lyfta och förtydliga text. Grafisk form ligger mej således mycket varmt om hjärtat.

Jag illustrerar och målar både analogt och digitalt, akvarell och blyerts möter Illustrator. Efter att ha jobbat 5 år på en av landets största inhousebyråer jobbar jag idag 50% som kommunikatör
och finns tillgänglig som frilans illustratör och grafisk formgivare de övriga 50%